Wijkwinkelcentra zijn succesvol; nauwelijks leegstand

Wijkwinkelcentra zijn succesvol; nauwelijks leegstand

Het gaat goed met wijkwinkelcentra. Vooral de centra die voor een groot deel bestaan uit winkels met dagelijkse (vers)producten floreren, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International. Een derde van de 632 wijkwinkelcentra valt in deze categorie. "Goede voorbeelden zijn Keizerslanden in Deventer, Buytenwegh in Zoetermeer en Brazilië in Amsterdam." 

Voor 306 wijkwinkelcentra liggen er kansen om snel te verbeteren, zegt Colliers. 84 centra lopen minder goed en er zijn 34 die met langdurige leegstand kampen waar rigoureuze maatregelen onontkoombaar lijken.

Volgens Colliers is het succes mede te danken aan de transformatie die centra de afgelopen jaren hebben ondergaan. Het aantal winkels dat diensten aanbiedt die tegenwoordig ook online zijn te vinden, zoals uitzendbureaus, banken en reisbureaus, nam met zestig procent af. Videotheken zijn zelfs bijna helemaal uit het straatbeeld verdwenen. In plaats daarvan zijn er heel veel kappers, bezorg- en afhaalpunten en schoonheidssalons bij gekomen. Ook nam de omvang van de gemiddelde supermarkt flink toe.

Reacties 2


ikke weet het 20 jan, 14:29

Ik weet niet met welke ogen deze gasten kijken, maar als ik alleen al in de regio Eindhoven e.o. kijk is het een drama.
Bijvoorbeeld Kastelenplein, TOngelresestraat, Meerhoven, City Centrum, Winkel Centrum Woensel , Valkenstaete, de kerveleij enz, enz.


A F 21 jan, 12:05

Haha Ikke, je hebt toch wel gelezen wie in dit item aan het woord is?
Precies, het is iemand die het niet kan verkopen om het anders te vertellen, als je de vastgoedsector gelooft kun je zelfs in een spookstad nog goede zaken doen. Tuurlijk ze moeten die m2 toch verhuren? En of een ondernemer dan wel of geen succes heeft dat zal hen (de goeden niet te na gesproken) een rot zorg zijn, zolang zij hun huur maar binnenslepen, want zelfs daar waar iedereen last had van een crisis, heeft bijna geen enkele vastgoed eigenaar zijn tarieven verlaagd maar betaal je voor een krot nog goud geld

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!