Nieuwe topman voor kledingketen Esprit

Nieuwe topman voor kledingketen Esprit

Kledingketen Esprit heeft Daniel Mayer aangesteld als nieuwe chief product en brand officer. Hij wordt verantwoordelijk voor het product- en merkbeheer van het modebedrijf. Dat meldt TextilWirtschaft. 

Daniel Mayer was eerder verantwoordelijk voor de wholesale van Esprit in Europa en Amerika. Hij volgt Mia Ouakim op, die het bedrijf na een jaar verlaat. Volgens ceo Anders Kristiansen heeft haar vervanger als head of wholesale ‘enorme veranderingen’ bewerkstelligd, goede resultaten bereikt en het vertrouwen van de partners hersteld. “Daniel heeft een uniek begrip van de Esprit-klant en de markt”, aldus Kristiansen. 

De van oorsprong Amerikaanse kledingketen verkeert al langere tijd in zwaar weer en sloot vorig jaar nog vijf Nederlandse filialen. Esprit heeft nu nog 24 winkels in ons land, die het afgelopen boekjaar zeven procent minder omzet boekten dan het jaar ervoor. Esprits totale omzet in de Benelux daalde vorig jaar met 14,6 procent en kwam uit op bijna 190 miljoen euro. Met onder meer een nieuw winkelconcept probeert de keten zichzelf opnieuw uit te vinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!