Stijging retailfaillissementen resulteert in toename schadeclaims

Het aantal schadeclaims dat door Nederlandse bedrijven werd ingediend in 2019 is met 17,1 procent toegenomen vergeleken met 2018. De oorzaak ligt met name in de stijging van het aantal faillissementen binnen de retailsector, blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Atradius. 

De waarde van de schadeclaims steeg met 20,1 procent in vergelijking met een jaar eerder. In 2019 werden onder meer Dungelmann Schoenen. Hudson’s Bay, Intertoys, Coolcat en Sissy-Boy failliet verklaard. Al deze faillissementen resulteerden in onbetaalde rekeningen die uiteindelijk tot schadeclaims leidden. 

Voor het komende jaar verwacht Atradius dat de situatie nog verder verslechtert, mede door de komst van Amazon. “De komst van Amazon zet de prijzen en marges van online spelers onder druk. Partijen die inmiddels goed gepositioneerd zijn en voldoende financiële slagkracht hebben, zullen het beste in staat zijn om deze concurrentie het hoofd te bieden”, stelt Edwin Kuhlman, hoofd acceptatie bij Atradius Nederland. Lees op RetailTrends wat we al weten van de komst van Amazon naar Nederland.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!