Recordboete voor Apple wegens patentschending

Apple en chipfabrikant Broadcom moeten het California Institute of Technology ongeveer een miljard euro betalen voor schending van het patentrecht. Dat meldt persbureau Reuters. De techreus en de fabrikant gebruikten onrechtmatig een door de universiteit ontwikkelde wifichip. 

De rechtszaak werd aangespannen in 2016. Onderzoek van het California Institute of Technology (afgekort Caltech) toonde destijds aan dat er in Apple’s telefoons, tablets en computers wifichips met door de universiteit gepatenteerde technologie zat verwerkt. Apple wees daarop naar Broadcom als leverancier van de chips aan het techbedrijf, en hoopte daardoor niet aansprakelijk te zijn voor de schending van het patenrecht. 

Toch legde een rechtbank in Los Angeles beide bedrijven woensdag een opmerkelijk hoge boete op, van in totaal 1,1 miljard dollar (998,9 miljoen euro). Daarvan is 837 miljoen dollar voor Apple. In 2012 won Apple nog een rechtszaak tegen Samsung, wiens smartphone te veel op de iPhone zou lijken. Het Koreaanse bedrijf kreeg een boete opgelegd van een miljard dollar, maar dat bedrag werd later naar beneden bijgesteld in een schikking. 

Zowel Apple als Broadcom zijn van plan in hoger beroep te gaan, maar het Amerikaanse techbedrijf heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de uitspraak. Caltech zegt blij te zijn met het vonnis.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!