Steeds meer supermarkten tot laat open

Het aantal supermarkten dat tot tien uur ’s avonds geopend is, is de afgelopen vijf jaar verdubbeld tot ruim 550. Dat blijkt uit een onderzoek van Openingstijden.nl. 

De verruiming van de openingstijden gaat voornamelijk ten koste van de sluiting om acht uur. Albert Heijn is grotendeels verantwoordelijk voor de flinke stijging. Meer dan een derde van de vestigingen van de Zaanse supermarktketen is open tot tien uur ’s avonds. Bij Jumbo is dat veertien procent, bij Plus negen en bij Lidl zes procent. 

Door de ruimere openingstijden zeggen de winkels in te spelen op de behoeften van de klant, zo klinkt het. “Wij verwachten dat winkeliers uit andere branches de aankomende jaren ook de openingstijden zullen verruimen om zo te kunnen profiteren van consumenten die pas laat boodschappen doen. Bij een klein aantal winkels zien we dat nu al gebeuren, vertelt Bob Gross, eigenaar van Openingstijden.nl.

De vakbonden zijn niet blij met de verruiming van de openingstijden, schrijft het AD. Volgens de FNV moeten vooral de jonge medewerkers het werk opknappen. "Ik snap dat supermarkten dit doen omdat zij er omzet uit halen, maar eigenlijk is het totaal onverantwoord", aldus sectorhoofd handel Mari Martens van de vakbond. Ook CNV is kritisch. "Wat mij betreft moeten we bij tien uur echt een grens trekken. Als winkels nog langer open willen blijven, zullen ze daar hun personeel beter voor moeten belonen", zegt bestuurder Jacqueline Twerda van CNV.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!