Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg

Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg

Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg. De 123 winkels worden verkocht aan Dutch Retail Group. Die bouwt de winkels om en zet ze voort als discountformule onder de naam Mega World. 

Blokker presteert in België al jaren niet goed. Eigenaar Michiel Witteveen zei in het novembernummer van RetailTrends dat de Belgen dat najaar moesten 'bewijzen dat ze het kunnen'. Hij zei toen niet te denken aan een vertrek uit België, waar Blokker sinds 1977 actief is. "We zetten nog steeds alles op alles voor succes."

Witteveen zegt nu dat het ondanks 'vele maatregelen en interventies' niet is gelukt om het tij te keren. "Ongewijzigd verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk." Hij zegt dat het management van Blokker Nederland zich door de verkoop volledig kan concentreren 'op de verdere verbetering van de performance van Blokker in Nederland'.

Dirk Bron, voormalig eigenaar van Aktiesport, is de directeur van Dutch Retail Group. "Ik zie goede kansen voor de discountketen in de Belgische markt en verheug mij op de samenwerking met het team van Blokker België. Alle winkels blijven open en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe formule zich kan ontwikkelen tot een gezond en winstgevend bedrijf."

Vakbond ACV meldt dat al het personeel (zo'n 670 medewerkers) wordt overgenomen, met behoud van loon en arbeidsvoorwaarden. 

Reacties 5


Nederland zal snel volgen 18 feb, 13:35

#Waaromstenenwinkelssteedsmaarweerwinnen!


Seb Seb 18 feb, 13:48

Had deze move niet verwacht, ik had gedacht dat BigBazar uitgerold zou worden naar België ipv Blokker. Een serieuze concurrent voor Action, op goede retail locaties, had meer kans dan Blokker.


Ton Bos 18 feb, 20:53

Deze deal zegt helaas veel over het ‘geloof’ dat Mirage heeft in de eigen BigBazar formule. De beste locaties hadden ook kunnen worden ingezet voor Miniso..... Vreemd!


K Mertens 19 feb, 18:48

Waarschijnlijk liquide middelen nodig om Blokker in Nederland staande te houden.


Jan De reus 19 feb, 19:50

Waarschijnlijk heeft Dirk Bron ook een bruidsschat meegekregen. Anders zal hij zo’n deal nooit doen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!