Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg. De 123 winkels worden verkocht aan Dutch Retail Group. Die bouwt de winkels om en zet ze voort als discountformule onder de naam Mega World. 

Blokker presteert in België al jaren niet goed. Eigenaar Michiel Witteveen zei in het novembernummer van RetailTrends dat de Belgen dat najaar moesten 'bewijzen dat ze het kunnen'. Hij zei toen niet te denken aan een vertrek uit België, waar Blokker sinds 1977 actief is. "We zetten nog steeds alles op alles voor succes."

Witteveen zegt nu dat het ondanks 'vele maatregelen en interventies' niet is gelukt om het tij te keren. "Ongewijzigd verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk." Hij zegt dat het management van Blokker Nederland zich door de verkoop volledig kan concentreren 'op de verdere verbetering van de performance van Blokker in Nederland'.

Dirk Bron, voormalig eigenaar van Aktiesport, is de directeur van Dutch Retail Group. "Ik zie goede kansen voor de discountketen in de Belgische markt en verheug mij op de samenwerking met het team van Blokker België. Alle winkels blijven open en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe formule zich kan ontwikkelen tot een gezond en winstgevend bedrijf."

Vakbond ACV meldt dat al het personeel (zo'n 670 medewerkers) wordt overgenomen, met behoud van loon en arbeidsvoorwaarden.