Amazon werkt aan 'opvallend normale' supermarktketen

Amazon bouwt in Los Angeles een nieuw supermarktconcept, dat dit jaar nog gelanceerd wordt. Volgens persbureau Bloomberg, dat als eerste een kijkje mocht nemen in het pand, gaat het om een 'opvallend normaal uitziende' supermarkt. 

Het pand in de Amerikaanse stad is drieduizend vierkante meter groot en heeft genummerde gangpaden. Er is een 'Fresh Kitchen' voor vers bereide soep en andere maaltijden. Anders dan bij Amazons Whole Foods-supermarkten biedt de nieuwe winkel het bedrijf ook de mogelijkheid om meer high-volume producten in te slaan en te verkopen - zoals Coca-Cola. Daarnaast zijn de producten volgens Bloomberg voorzien van digitale prijskaartjes. 

De nieuwe supermarktketen lijkt in zijn geheel meer mainstream te worden dan de Whole Foods-winkels. Opvallend is wel het uitgebreide afhaal- en retourpunt bij de ingang van de winkel. Schappen doen het persbureau vermoeden dat klanten er niet alleen hun pakketjes kunnen ophalen, maar dat het ook een ophaalpunt wordt voor bezorgdiensten om bestellingen bij klanten af te kunnen leveren. Ook zouden boodschappen vanuit de winkel thuisbezorgd kunnen worden.

Amazon zou al twaalf locaties op het oog hebben voor zijn nieuwe concept, maar heeft zelf nog niets bevestigd. Ook over de logistieke organisatie omtrent de nieuwe formule laat het Amerikaanse bedrijf niets los. Bloomberg denkt, op basis van een vergunningaanvraag voor de verkoop van alcohol, dat het concept wel eens 'Amazon Fresh' kan gaat heten - dezelfde naam als de boodschappenbezorgservice van het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!