HelloFresh bezorgt zijn maaltijdboxen in de binnenring van Amsterdam voortaan met elektrische busjes. Het CO2-vrije transport draagt bij aan verduurzaming van het bezorgproces van de maaltijdboxleverancier, die sinds oktober ook transportplanningsoftware inzet om de uitstoot terug te dringen.

De elektrische busjes zijn volgens HelloFresh geheel emissievrij. De Nederlandse hoofdstad heeft de primeur, daarna staan Utrecht en het Belgische Gent op de planning voor introductie van elektrische bezorging. Eind 2022 wil de maaltijdboxleverancier vijftig procent van de bezorging in de Benelux uitstootvrij verzorgen. 

Met software van Conundra OptiFlow wil het van oorsprong Duitse bedrijf zijn bezorgroutes optimaliseren. Bezorgers moeten minder uren en kilometers maken dankzij een efficiënter rittenplan, het openen van hubs in België en 'groene levertijden' waarbij klanten zelf kunnen zien wat het meest duurzame bezorgmoment is. Volgens coo van HelloFresh Benelux Thomas Stroo besparen deze initiatieven samen negen ritten om de aardbol per maand. "Daarnaast zit de laadruimte van onze bezorgbusjes zestien procent voller. Gezamenlijk zorgt dit alles voor een reductie van 867 ton CO2 in de Benelux op jaarbasis."

HelloFresh werd eind 2011 opgericht in Berlijn en is inmiddels in twaalf landen actief. In het derde kwartaal van 2019 boekte het bedrijf een groepsomzet van 441 miljoen euro, met 2,61 miljoen actieve klanten.