'Betalen met mobiel en wearable steeds populairder'

Bijna een op de vier Nederlanders betaalt wel eens contactloos met een smartphone of wearable. Dat blijkt uit onderzoek van ING onder ruim 1500 Nederlanders. 

Door de introductie van Apple Pay in Nederland vorig jaar hebben steeds meer mensen de mogelijkheid om met hun mobiele telefoon of smartwatch te betalen. Van de mobiele betalers rekent 44 procent wekelijks of meerdere keren per week met zijn smartphone of wearable af en 28 procent één of meerdere keren per dag.

De voornaamste reden voor consumenten om mobiel te betalen is dat ze daarmee hun betaalpas of portemonnee thuis kunnen laten. Voor een vierde van de mobiele betalers is contactloos afrekenen met smartphone of wearable (naast een horloge kan dit ook een ring, armband of sleutelhanger zijn) de favoriete betaalmethode. 

Reden voor mensen om nog niet mobiel te betalen is dat ze de toegevoegde waarde ervan niet zien of bang zijn dat hun telefoon of wearable wordt gestolen. 
De betaalpas blijft voor Nederlanders de meest gebruikte betaalmethode (55 procent), maar ING verwacht dat de populariteit van mobiel betalen in 2020 verder zal groeien. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!