Tony's Chocolonely trekt twee investeerders aan

Tony's Chocolonely trekt twee investeerders aan

Het Belgische Verlinvest en Britse JamJar hebben een minderheidsaandeel genomen in Tony's Chocolonely. Het geld gaat gebruikt worden voor het internationaal uitrollen van Tony's Chocolonely en het ontwikkelen van een fabriek in Zaandam.

De fabriek, de zogeheten Tony's Chocolonely Chocolate Circus, moet jaarlijks een half miljoen bezoekers trekken en consumenten het besef bijbrengen dat het ongelijk verdeeld is in de chocolade-industrie.

Dat Verlinvest interesse had in een belang in de chocoladerepenfabrikant werd eerder al aan het licht gebracht door De Tijd en het FD. Nu bevestigt Tony's zelf de twee nieuwe investeerders. De ACM moet eerst de toetreding van de twee partijen in de raad van commissarissen goedkeuren. Daarna zal directeur Henk Jan Beltman 51 procent van de aandelen in handen houden. 

JamJar is de partij achter onder meer Innocent-sappen en Deliveroo. Verlinvest heeft onder meer een belang in Oatly en Vita coco. Wat de twee partijen voor hun aandeel hebben betaald, is niet bekendgemaakt.

Overige aandeelhouders
Naast JamJar, Verlinvest en Henk Jan Beltman hebben ook Maurice Dekkers (oprichter Keuringsdienst van Waarde) en Eveline Raymans (voormalig managing director Tony's Chocolonely) een belang in het chocolademerk.

Tony's Chocolonely draaide afgelopen jaar een piepklein plusje. Daardoor voldeed het bedrijf niet meer aan de voorwaarden die huisbank Rabobank stelde voor een kredietverlening. Ook is Derk Jan Terhorst aangetrokken als de nieuwe financiële topman. Hij hoopt de financiën van het bedrijf op orde te krijgen.

Reacties 1


Pascal Anema 25 feb, 13:11

Tot zover alle mooie verhalen, het is nu gewoon een bedrijf zoals elk ander.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!