Coolblue verhoogt prijzen om coronavirus

Coolblue verhoogt prijzen om coronavirus

Coolblue krijgt door het coronavirus minder producten uit China. Om te voorkomen dat artikelen uitverkocht raken, maakt de webwinkel ze minder aantrekkelijk door de prijzen te verhogen. Ook maakt Coolblue geen reclame meer via andere sites.

In een interne mail staat dat Coolblue de verkopen tempert door "de marketing uit te zetten en prijzen aan te passen", melden diverse media. "We zijn heel gecontroleerd onze hele grote schuren tot aan de nok toe aan het vullen. Mocht dat niet meer nodig zijn, dan trappen we het gaspedaal weer volledig in." Coolblue liet aanvankelijk niets van zich horen, maar een medewerker bevestigt de maatregelen aan de NOS. 

Volgens De Telegraaf heeft ook Blokker last van de teruggevallen productie in China. De keten zegt dat het voorlopig om een klein deel van de artikelen gaat. Klanten zouden er niet al te veel van merken, omdat er soms vervanging beschikbaar is. Maar als de problemen doorzetten, kan het tot de zomer duren voordat nieuwe voorraad in de winkels komt.

Reacties

Begrijp niets van dit soort idiote acties. Uitverkocht is uitverkocht. Waarom klanten hier willens en wetens voor n**ien door onnodige prijsverhogingen?!

Geplaatst door Matthieu Vinkesteyn op 25 februari 2020 om 10:56

Wat een belachelijke tactiek! Je wilt je spullen verkopen of niet. Dit is een vals opportunisme!

Geplaatst door Frans Koster op 25 februari 2020 om 12:10

Leuk verhaal natuurlijk maar hier is meer aan de hand. Dit gebeurt net na het publiceren van de jaarcijfers. Wellicht hebben de banken wat aanvullende eisen ( solvabiliteit) gesteld mede door de komst van Amazon?

Geplaatst door Pieter Glimlach op 25 februari 2020 om 13:11

Er is zeker meer aan de hand. Zo is er een stop op het aannemen van nieuw personeel en zijn meerdere projecten stopgezet.

Geplaatst door Mees Luistervink op 26 februari 2020 om 11:10

de HYPE internet ligt achter ons . Nu hun T. V. reclame met uitsluitend een
mooi verhaal zonder prijzen . Slecht de actie prijs van fabrikant welke alle
handelaren hebben Ze zijn al maanden duurder dan vakhandel

Geplaatst door Bertus de Jong op 26 februari 2020 om 11:48