Coolblue krijgt door het coronavirus minder producten uit China. Om te voorkomen dat artikelen uitverkocht raken, maakt de webwinkel ze minder aantrekkelijk door de prijzen te verhogen. Ook maakt Coolblue geen reclame meer via andere sites.

In een interne mail staat dat Coolblue de verkopen tempert door "de marketing uit te zetten en prijzen aan te passen", melden diverse media. "We zijn heel gecontroleerd onze hele grote schuren tot aan de nok toe aan het vullen. Mocht dat niet meer nodig zijn, dan trappen we het gaspedaal weer volledig in." Coolblue liet aanvankelijk niets van zich horen, maar een medewerker bevestigt de maatregelen aan de NOS. 

Volgens De Telegraaf heeft ook Blokker last van de teruggevallen productie in China. De keten zegt dat het voorlopig om een klein deel van de artikelen gaat. Klanten zouden er niet al te veel van merken, omdat er soms vervanging beschikbaar is. Maar als de problemen doorzetten, kan het tot de zomer duren voordat nieuwe voorraad in de winkels komt.