Foodwatch: 'KFC doet niks tegen voedselverspilling'

Foodwatch: 'KFC doet niks tegen voedselverspilling'

KFC doet niets tegen voedselverspilling, stelt Foodwatch. Bij sommige filialen verdwijnen elk uur zes vuilniszakken vlees in de prullenbak; een paar volle containers per dag. Dat laat een medewerker van een Nederlandse vestiging weten.

Na 60-90 minuten wordt bereide kip niet meer verkocht omdat deze ‘te oud’ is. Foodwatch vraagt zich af of het vlees na een uur echt niet meer verkoopbaar is. Volgens de voedselwaakhond wordt het leven van de kippen zo verspild en is hun lijden voor niets geweest.

Hoofd marketing bij KFC Trix van der Vleuten stelt in een reactie aan RTL Nieuws: "Wij zijn zeker wel bezig met het onderwerp voedselverspilling. Uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat wij 2,5 procent van de bereide kip weggooien. In normale restaurants is dat achttien procent." Ook doneert het bedrijf een deel van het overgebleven voedsel aan gaarkeukens. ‘Geen excuus om niets aan de structurele problemen te doen’, volgens Foodwatch, dat een verspilling van 2,5 procent veel te hoog noemt voor zo'n grote keten. 

KFC heeft ruim zestig restaurants in Nederland.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!