'Amazon straks grootste moderetailer Verenigd Koninkrijk'

Britse moderetailers moeten zich zorgen maken om de groei van Amazon, stelt GlobalData op basis van een analyse. Het Amerikaanse bedrijf groeide in 2019 ruim twintig procent en dreigt de grootste online speler op modegebied te worden.

De groei van 20,7 procent was de grootste (in het Verenigd Koninkrijk) van de afgelopen vijf jaar voor Amazon. Op dit moment is de webreus de een na grootste online speler wat betreft kleding en schoenen, met een marktaandeel van 4,8 procent. Met 6,6 procent marktaandeel doet Asos het nog net iets beter. Op het gebied van mannenkleding is Amazon echter goed voor 13,8 procent. Voor vrouwen is het percentage 4,1. Volgens GlobalData heeft dit waarschijnlijk te maken met het kleinere aanbod voor heren.

GlobalData verwacht dat in 2024 bijna de helft (42,5) van de kleding en schoenen online verkocht zal worden, tegenover 35,7 procent in 2019. Amazon zou bijdragen aan die groei. “Om met Amazon te concurreren moeten retailers nieuwe manieren vinden om herhaalaankopen te stimuleren, bijvoorbeeld met een loyaliteitsprogramma”, stelt retailanalist Emily Salter van GlobalData. Naast Asos is ook Boohoo in het Verenigd Koninkrijk een van de grootste fashionretailers. 
 

Reacties 4


Altijd Wat 2 mrt, 10:25

Als Amazon zo'n grote bedreiging is voor zoveel mensen op deze planeet, waarom kopen we er dan? Doe het gewoon niet. Ik zal er nooit kopen.


gerard boer 2 mrt, 10:51

Die web reuzen krijgen te veel macht , zeer veel kapitaal achter de hand , maken alle kleine ondernemers kapot , net zo lang dat ze een monopoly positie hebben , en vanaf dat punt gaan ze geld binnen harken en stijgen de prijzen. En de meeste consumenten hebben dat niet in de gaten . En ze betalen zelfs nog geen belasting .


Jelle Nuijen 2 mrt, 15:04

Waar gaat dit heen. Dag winkelier, dag gezelligheid, dag vriendelijke verkoop medewerkers, dag gezellige winkelstraat. Zo kan ik nog wel een uur doorgaan. MAAR niet meer zeuren over 10 jaar dat de wereld niet meer zo leuk is.😂😇


Hans Hofstra 2 mrt, 21:48

Het staat hier vol met boomers die ervan uitgaan dat winkelen gezellig is. Mijn ervaring is : slechte ongeïnteresseerde verkopers, schandalig duur en beperkt aanbod. Tel daarbij de krankzinnige parkeertarieven op en je blijft wel uit de buurt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!