HEMA heeft maandag de sleutel gekregen van zijn nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein. Het nieuwe distributiecentrum moet helpen met het bevoorraden van partners als Jumbo en Franprix. 

“Met de komst van dit tweede HEMA-distributiecentrum kunnen we de samenwerking met partners, zoals Jumbo en Franprix, nog sneller vormgeven. Het nieuwe distributiecentrum gaat zich richten op deze nieuwe samenwerkingen”, vertelt Ton Broeren, hoofd logistiek bij HEMA. Het eerste dc van HEMA is gevestigd in Utrecht Lagerweide.

Het nieuwe dc heeft een aantal duurzame technische voorzieningen. HEMA gebruikt de aankomende periode om het logistieke centrum in te richten, zodat het half juli dit jaar in gebruik genomen kan worden en de eerste goederen aan de partners geleverd kunnen worden. 

HEMA zocht afgelopen jaar de samenwerking op met de Franse supermarkt Franprix en het Nederlandse Jumbo. Het bedrijf wil niet langer gezien worden als winkelketen, maar als een merk dat wereldwijd op de kaart staat. Lees op RetailTrends meer over de transitie van HEMA