VanMoof wil ‘miljard mensen op de fiets’

VanMoof wil ‘miljard mensen op de fiets’

VanMoof wil de volgende miljard mensen op de fiets krijgen. Die ambitie spreken oprichters Ties en Taco Carlier uit in een interview met RetailTrends. Het bedrijf wil dit jaar groeien naar een omzet van honderd miljoen.

“Onze missie is the next billion on bikes”, aldus Ties. “De kans dat al die mensen op een VanMoof rijden is natuurlijk klein, maar samen kunnen we dat doel bereiken.” Een missie waarbij de Nederlandse fietsontwikkelaar naar eigen zeggen ‘het liefst voorop loopt’. “Op dit moment werken we keihard aan het betaalbaar maken van ons product.” 

VanMoof werd opgericht in 2009, heeft acht brandstores wereldwijd en een omzet van veertig miljoen in 2019. De ontwikkelaar en verkoper van stadsfietsen verdubbelde sinds 2015 bijna elk jaar qua omzet en wil vóór 2024 'opnieuw vertienvoudigen'.

RetailTrends sprak Ties en Taco Carlier voor het maartnummer, dat deze vrijdag verschijnt. Daar vertellen de broers onder meer wat ze achteraf anders hadden willen doen, maar ook over het succesvolle ‘bike hunting’ en de fietscultuur in het buitenland. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie.
 

Reacties 1


Chris Hortensius 6 mrt, 15:12

Als de prijs daalt! Zijn we helemaal tevreden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!