'Hamsteren is echt niet nodig, supermarkten kunnen het aan'

Nederlanders zijn donderdagavond gaan hamsteren nadat premier Rutte ingrijpende maatregelen aankondigde om het coronavirus in te dammen. Op social media verschenen talloze foto's en filmpjes van lege schappen.

Waar supermarkten de afgelopen weken spraken van 'een lichte stijging' in de verkopen van hygiëneproducten, blikconserven en soepen, was er donderdagavond een flinke piek te zien. Dat zag ook algemeen directeur Marc Jansen van brancheorganisatie CBL, maar hamsteren is volgens hem echt niet nodig. "Er is gisteravond en vannacht met man en macht gewerkt om al het voedsel dat gewoon beschikbaar is vanuit de distributiecentra naar de winkel te krijgen. Als dat nog niet gelukt is, dan worden vandaag alle zeilen bijgezet door de medewerkers", zei hij tegen NPO Radio 1.

Jansen zegt dat supermarkten 'piekperiodes' prima aankunnen. "Dat zie je met Kerst en met Pasen. Het is nu eigenlijk een soort kerstperiode in het voorjaar. Maar dat betekent wel dat je extra mensen en extra vrachtwagens moet inzetten en dat is nu volop gaande." Jansen riep klanten nogmaals op vooral te pinnen om de overdracht van het virus tegen te gaan. Contant betalen leidt vaak tot 'handcontact'.

Foto boven artikel: Eline de Zeeuw

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!