Eigenaar Mall of the Netherlands heeft genoeg in kas voor coronacrisis

Unibail-Rodamco-Westfield, eigenaar van Mall of the Netherlands, heeft 10,2 miljard euro aan geld en beschikbaar krediet om de coronacrisis het hoofd te bieden. Volgens de winkelvastgoedeigenaar is het voldoende om zelfs de zwaarste crisis door te komen, zo meldt De Telegraaf.

De winkelcentra van Unibail-Rodamco-Westfield in Duitsland en Frankrijk ondervinden al hinder van het virus en ook in Amerika dreigt sluiting van de centra daar. 

De vastgoedinvesteerder liet eerder al weten kosten te besparen, door niet-noodzakelijke investeringen uit te stellen en gebruik te maken van eventuele regelingen die overheden aanbieden in de landen waar de organisatie actief is. 

Unibail-Rodamco-Westfield werkt in ons land aan de Mall of the Netherlands in Leidschendam. De opening van het tweede gedeelte van het winkelcentrum staat gepland in de tweede helft van dit jaar. 

Reacties 4


c.t. de koning 19 mrt, 18:02

De supermarkten / food en drogisterijen draaien nu top omzetten
laten deze voor het moment een omzet gerelateerde huur betalen
en ondernemers die zonder omzet zitten huur sterk te reduceren
zodat ze de kans krijgen om te overleven
Verhuurders en eigenaren laten deze in overleg gaan met de Huurders
zodat we met elkaar kunnen blijven ondernemen


Machiel R 20 mrt, 13:19

Nobele gedachte c.t. maar als iedereen zijn voorraadkast voldoende gevuld heeft zakt de omzet bij de supers natuurlijk ineen, geen oplossing dus.
Verhuurders ondergaan geen pijn aan het geheel maar komen natuurlijk op de koffie als dit even aanhoudt. Retailers gaan omvallen op hun vaste lasten dus elke verhuurder die niet in contact treedt met zijn huurder schiet zichzelf in de voet.


A Fee 21 mrt, 11:47

Als er één groep is die ondernemers kan steunen zijn het wel de grote vastgoedmagnaten, ze bulken van de centen, deze kunnen gerust een tijdelijke huurstop inzetten, daar verliezen ze niets mee


Ronald Visser 20 apr, 00:52

Sowieso een megalomaan concept en gedoemd te mislukken, tenzij naast de stenen Mall intelligent gebruik gemaakt wordt van online Mall webwinkel(s).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!