Albert Heijn introduceert ouderenuurtje

Albert Heijn introduceert ouderenuurtje

Albert Heijn introduceert vanaf maandag een 'ouderenuurtje' in al zijn filialen. Op werkdagen tussen 7.00 en 8.00 uur kunnen alleen zeventigplussers terecht in de supermarkten, voordat deze openen voor andere klanten.

"Op deze manier kan iedereen prettig en veilig boodschappen blijven doen", stelt de keten, die jongere klanten nadrukkelijk vraagt op andere tijden te komen winkelen. Donderdag introduceerde Jumbo al een ouderenuurtje in zijn supermarkten in Nieuwkoop en Spakenburg, waar ouderen voorrang krijgen tussen 7.30 en 9.00 uur. De keten onderzoekt of de maatregel in meerdere winkels kan worden ingevoerd, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. 

Om de drukte het hoofd te bieden mogen gemeenten inmiddels noodvergunningen afgeven om de supermarkten de mogelijkheid te geven ook 's nachts te bevoorraden. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten vraagt zijn leden om medewerking voor het verruimen van venstertijden en komt 'zo spoedig mogelijk' met duidelijkheid over hoe de gemeentes dit kunnen regelen. 

Eerder openden zelfbedieningsgroothandels zoals Makro en Sligro hun deuren voor consumenten. De maatregelen maakt deel uit van het noodpakket dat de levensmiddelensector eerder deze week presenteerde aan minister-president Mark Rutte.

De laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus volg je via ons liveblog.
 

Reacties 6


K Ramdin 20 mrt, 09:39

Veel te vroeg voor ouderen! Waarom niet een uurtje in de middag?


Wendy Booy 20 mrt, 11:14

Dit is echt veel te vroeg voor ouderen. Eerst de dagelijkse verzorging (steunkousen, thuiszorg?), een ontbijtje (medicijninname?) en dan je vervoer nog regelen...of rustig aan naar de supermarkt lopen.


piet valks 20 mrt, 11:23

Voor mij en mijn vrouw is dit fijn ,wij resp.84 en 80 kunnen ons nog goed redden.Ik kan me wel voorstellen dat veel ouderen om 07.00 uur hier moeite mee hebben. Maar welke tijd je ook kiest,er is altijd wel een probleem.


Aad Welvaart 20 mrt, 12:51

Het tijdstip is wel vroeg vraag mij af of de winkel dan wel aangevuld is??


Weifang Yao 21 mrt, 16:49

Terneuzen


Herman van Wissen 22 mrt, 14:52

SUPERMARKTEN KUNNEN MEER DOEN! Als er een plaats is waar het coronavirus een kan krijgt is het in onze supermarkten. Naast de schermen in de winkels stel ik voor om aan alle klanten plastic (liefst papier) handschoenen uitdelen. Een maximum aantal klanten toelaten door een teller bij de deur te zetten. De winkelwagens en mandjes minimaal 2 keer per dag te desinfecteren. En extra medewerkers/vrijwilligers in de winkel rond te laten lopen om klanten te helpen/begeleiden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!