Plantsome zet voet op Canadese bodem

Plantsome zet voet op Canadese bodem

Het online plantenplatform Plantsome breidt uit naar Canada. Het Canadese zusterbedrijf werd de afgelopen zes maanden achter de schermen vormgegeven en is sinds vorige week live.  

“Onze focus lag voornamelijk op Europa. We zijn bezig met het uitbreiden naar Duitsland, maar dit kwam op ons pad”, vertelt Plantsome-oprichter Axel Persoon. Een Canadese partij wilde ook online kamerplanten verkopen en eenzelfde concept als Plantsome in Canada opstarten. Persoon hoorde daarvan via een vriend die naar het land is verhuisd en ‘van het een kwam het ander’.

Is het wel verstandig om dat te doen tijdens deze coronacrisis? “De markt in Nederland is aan het exploderen. Er is momenteel enorm veel vraag naar kamerplanten. Zolang de economie goed blijft gaan, blijven mensen planten kopen voor thuis”, vertelt Persoon. “Het is niet te voorspellen hoe dat in Canada gaat lopen. Verandert de economie, dan laten consumenten kamerplanten wel als eerste vallen.”

De voormalige RetailRookie sprak eerder met RetailTrends over hoe het bedrijf elke huiskamer omtovert tot een urban jungle
 

Reacties 1


Carl Koene 23 mrt, 22:10

Top, mooie stap Axel!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!