Hornbach, Gamma en Karwei treffen maatregelen om topdrukte

Hornbach, Gamma en Karwei treffen maatregelen om topdrukte

Door het lenteweer en het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, hadden bouwmarkten dit weekend te maken met topdrukte. De Nederlandse bouwmarkten troffen daarom verschillende maatregelen om de grote mensenstroom in goede banen te leiden, meldt RTLZ.

Hornbach besloot gisteren al zijn filialen een dag gesloten te houden. Dit om het winkelpersoneel naar eigen zeggen rust te geven en om een aantal aanpassingen in zijn winkels te doen. Vanaf maandag gelden er aangepaste openingstijden bij de winkels van de van oorsprong Duitse bouwmarktketen.

Gamma en Karwei, beide dochterbedrijven van Intergamma, maakten gebruik van extra beveiliging om de mensenstroom te reguleren en de extra omgangsregels omtrent het coronavirus te handhaven. Zo mochten er maar honderd klanten in een vestiging aanwezig zijn. Bij verschillende filialen werden nummertjes getrokken om dit in goede banen te leiden.
 

Reacties 16


Mijnie Kostwinder 23 mrt, 14:20

Alleen maar goed!!op deze manier ! fijn dat jullie toch nog open blijven
Ik wens jullie sterkte toe
Een tevreden klant


Marcel s 23 mrt, 23:01

Mooie advertenties in de krant zetten, en het personeel aan gevaren blootstellen. Het gaat om de poen. Heb moed en sluit voorlopig op zondag!


Patrick Harmsen 24 mrt, 06:24

Er is maar een goede oplossing. Sluiten tot zeker 1juni


M Tig 24 mrt, 08:04

Aanpassen openingstijden heeft geen zin. Komt er extra drukte op de kortere openingstijden. Ook nummertjes trekken schiet niet op. Binnen in de winkel max.100 maar buiten hoopt het op. Nog een samenscholing van wachtende. Is maar 1 oplossing. Dicht gooien.


J Feenstra 24 mrt, 08:20

Waarom moeten winkels dicht mensen zijn volwassen en kunnen zelf ook na denken gebruik je verstand en winkel ook met verstand


k thehu 24 mrt, 09:10

Laat max 25 klanten binnen


Ron van Gils 24 mrt, 11:26

Gewoon de bouwmarkten dichtgooien, tot 1 juni, als je wat nodig hebt, bestel dan via de webshop! Hetzelfde geldt voor supermarkten. Advies is: "zoveel mogelijk binnen blijven, blijf dan ook binnen!"


Dians Van gog 24 mrt, 11:44

Dicht gooien is makkelijk maar er moet ook brood op de plank komen. Als je je gezonde verstand gebruikt hou ander halve meter afstand. We zijn geen kleine kinderen meer.


Yvon Cassano 24 mrt, 15:43

We hebben allemaal gezien dat de mensen zich niet aan de regels houden , dus gewoon boetes uitdelen dat zal helpen !!


peter Van velsen 24 mrt, 16:40

net bij gamma toch nog wezen open die op 50 cm afstand hoe vervelend het ook is dicht alles dank zij de mensen die geen respect en verantwoordelijk hebben maar ja dat hebben ze in normale situaties ook niet


Dicky Smikkel 24 mrt, 20:52

Ik zou niet helemaal dicht gooien weet dat bouwbedrijven anderen ondersteunen bijv. ZZPers en inkopers die ook brood op de plank nodig hebben mensen moeten niet massaal naar de bouwmarkten komen bezoeken anders gaan ze wel sluiten. Wie weet komt het door mensen die Chaos willen en alles op slot moeten etc. Die zijn geschift bah verzieken altijd voor anderen. Die mensen die niet luisteren moet je opsluiten tot 1 juni


J Nijs 25 mrt, 09:53

Ik hoorde dat je bij de praxis over de hoofden en auto.s kon lopen schande 😤


Jolie H 25 mrt, 14:15

Ik werk in de bouwmarkt en ik voel me er niet veilig. Ook al worden er maatregelen genomen en houden de meeste mensen zich er aan. Maar zo lang klanten blijven kopen en de regering niets doet blijven we open en zetten mijn collega's en ik dagelijks onze gezondheid op het spel.


Rose Jansen 29 mrt, 10:11

Gisteren geholpen bij een bouwmarkt, hele gezinnen komen voor een schroefje of hamer shoppen. Bizar gewoon. 1,5 meter afstand wordt onmogelijk daardoor. Ga ook naar de bouwmarkt ALLEEN!!!! Tenzij je echt zware spullen nodig heb, maar laat in ieder geval je kinderen thuis. Wat voor zin hebben alle maatregelen !!!


Frits Moosburger 25 apr, 10:42

Waarom gaan de bouwmarkten vroeger dicht? Zo zorg je er toch voor dat het drukker wordt als ze wel open zijn. Lijkt me handig om de tijden juist te verruimen zodat er meer spreiding is. Of is het een gevalletje meer omzet met minder kosten, want de winst zal wel aanmerkelijk zijn deze tijden. Dus doe wat aan die rijen mensen en blijf langer open!


Rahsaan Paternotte 21 mei, 05:02

Minder klanten is logisch , maar dan moeten de openingstijden wel gelijk blijven of worden verruimd. Nu is de drukte alleen maar groter in een kortere openingstijd. Onhandig en niet Corona-proof. Jammer, want Hornbach is wat mij betreft wel een goede keten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!