Het beste van RetailTrends: week 12

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Retailers bereiden zich voor op het ergste
De zon schijnt eindelijk weer, maar het is nog maar de vraag of het Nederlandse bedrijfsleven ervan kan profiteren. De lentekriebels zijn ver te zoeken nu iedereen in z’n maag zit met de kwestie. Zelfs de grootste coronavirusontkenners zullen moeten erkennen dat er sprake is van verlammende onzekerheid en het sociale leven danig is ontwricht. 

Dit doet de coronacrisis met een middelgrote stad
Ketens als C&A, WE Fashion en Dille & Kamille sloten de afgelopen dagen uit eigen beweging de deuren. Verder zijn veel winkels nog open, maar de coronacrisis raakt hen hard. Toch zijn er ook positieve geluiden. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken neemt de schade op in het Utrechtse IJsselstein.

Zo gaan Nederlandse supermarkten de corona-drukte te lijf
Hoewel steeds meer Nederlandse retailers de winkeldeuren sluiten, draaien de supermarkten juist op volle toeren om de voedselvoorziening op peil te houden. De kassa’s rinkelen, beelden van lege winkelschappen duiken overal op en ook online loopt het storm. Hoe bieden de supermarktketens in ons land de toenemende drukte het hoofd?

Milaan: van bruisende stad tot oase van stilte
Het contrast kon niet groter zijn. Amper een maand geleden bruiste Milaan: de lente stond op springen, Valentijnsdag was het perfecte excuus om een weekend weg te gaan en de fashionweek stond voor de deur. Hotels profiteerden van de grote vraag, taxichauffeurs reden alweer mopperend rond vanwege de grote drukte en winkels keken uit naar de kooplustige Milanezen en bezoekers van buiten de stad. Het sprookje nam echter een wending die niemand had verwacht.

De Graanbuurt: een winkelcentrum, maar dan net even anders
Terwijl in Leidschendam het grootste en modernste winkelcentrum van Nederland uit de grond wordt gestampt, ligt in het Zuid-Hollandse Giessenburg misschien wel het bijzonderste. Slechts drie dagen open, antieke gevels als winkelpui en ketens zijn er uit den boze. Welkom in de Graanbuurt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!