Vero Moda-moeder schrapt honderden banen, ook H&M vreest massaontslag

Vero Moda-moeder schrapt honderden banen, ook H&M vreest massaontslag

Bestseller, het bedrijf waar onder meer Only en Vero Moda onder vallen, heeft 750 werknemers ontslagen wegens de gevolgen van de coronacrisis. Dat meldt TextilWirtschaft. Ook bij concurrent H&M staan honderden, zo niet duizenden banen op het spel. 

De ontslagen Bestseller-werknemers waren voornamelijk werkzaam op de hoofdkantoren in thuisland Denemarken. Het bedrijf zag zijn verkopen de afgelopen weken drastisch dalen wegens de coronacrisis en zag zich genoodzaakt de 750 banen te schrappen. Daarnaast maakt de modeketen gebruik van een overheidsprogramma (in het leven geroepen wegens de crisis) waarmee bedrijven hun personeel tijdelijk kunnen ontslaan tot 9 juni en daarbij slechts een kwart van hun salaris hoeven te betalen. 

“Het overheidssteunpakket is een goed hulpmiddel en we hebben in ieder geval het aantal ontslagen kunnen beperken”, aldus ceo Anders Holch Povlsen tegen TextilWirtschaft. “De komende vier tot acht weken bepalen hoe de toekomst eruit ziet. We zijn van mening dat we dankzij onze inspanningen op lange termijn onze kracht terug zullen vinden.” Het overgrote deel van de 2750 Bestseller-winkels (waaronder filialen van Only, Vero Moda, Pieces, Vila en Jack & Jones) is momenteel gesloten. 

Concurrent H&M vreest zelfs dat het tienduizenden banen moet schrappen, schrijft het AD. De modeketen sloot wereldwijd al 3441 van zijn 5062 winkels, waaronder die in Duitsland, Groot-Britannië, de VS en Nederland. Het Zweedse bedrijf verwacht dat het virus een stevige negatieve impact zal hebben op de verkopen van maart en onderzoekt maatregelen om het hoofd boven water te houden. Het ontslaan van tienduizenden (tijdelijke) werknemers behoort tot de opties, maar ook vaste banen lopen gevaar als de situatie niet verbetert. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!