Koopjesketen Action heeft een medewerker ontslagen, omdat hij een plastic tasje van drie cent niet betaalde. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van Quote.

Het gaat om een vulploegleider van het filiaal in Velp, bij Arnhem. De man zegt tegen Quote dat hij vanwege carnaval twintig poncho's bij zijn werkgever had ingeslagen en had afgerekend. Om de boel makkelijk mee te kunnen nemen, pakte hij na zijn dienst om acht uur 's avonds een plastic tasje. De kassa was op dat moment al gesloten. Hij zou dat tasje de volgende dag dan betalen, maar naar eigen zeggen vergat hij dat. Een paar weken later, na de krokusvakantie, werd hem medegedeeld dat hij per direct kon vertrekken.

De woordvoerster van Action ziet 'de lulligheid' van het ontslagen worden vanwege een tasje van drie cent. "Maar het gaat niet om het bedrag, het gaat om het principe. Veel retailers zullen dat herkennen. Je steelt niet van je baas." Volgens haar heeft de man tot drie keer toe gezegd dat hij het tasje wel heeft betaald, terwijl dat niet het geval was. "Je moet elkaar kunnen vertrouwen." Daar komt volgens de woordvoerster nog bij dat de medewerker zich wel vaker niet aan de regels hield.

De vulploegleider zegt tegen Quote dat hij via het juridisch loket een advocaat toegewezen heeft gekregen. Hij hoopt dat zijn ontslag wordt vernietigd door de rechter.