Medewerker Action ontslagen na niet betalen plastic tasje van drie cent

Medewerker Action ontslagen na niet betalen plastic tasje van drie cent

Koopjesketen Action heeft een medewerker ontslagen, omdat hij een plastic tasje van drie cent niet betaalde. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van Quote.

Het gaat om een vulploegleider van het filiaal in Velp, bij Arnhem. De man zegt tegen Quote dat hij vanwege carnaval twintig poncho's bij zijn werkgever had ingeslagen en had afgerekend. Om de boel makkelijk mee te kunnen nemen, pakte hij na zijn dienst om acht uur 's avonds een plastic tasje. De kassa was op dat moment al gesloten. Hij zou dat tasje de volgende dag dan betalen, maar naar eigen zeggen vergat hij dat. Een paar weken later, na de krokusvakantie, werd hem medegedeeld dat hij per direct kon vertrekken.

De woordvoerster van Action ziet 'de lulligheid' van het ontslagen worden vanwege een tasje van drie cent. "Maar het gaat niet om het bedrag, het gaat om het principe. Veel retailers zullen dat herkennen. Je steelt niet van je baas." Volgens haar heeft de man tot drie keer toe gezegd dat hij het tasje wel heeft betaald, terwijl dat niet het geval was. "Je moet elkaar kunnen vertrouwen." Daar komt volgens de woordvoerster nog bij dat de medewerker zich wel vaker niet aan de regels hield.

De vulploegleider zegt tegen Quote dat hij via het juridisch loket een advocaat toegewezen heeft gekregen. Hij hoopt dat zijn ontslag wordt vernietigd door de rechter.

Reacties 20


c.t. de koning 24 mrt, 16:47

Huren en leveranciers niet betalen, personeel uitknijpen
Handel kapot maken.
En de klanten staan in de rij
Hoe lossen we dit op


Patrick Patrick 24 mrt, 17:03

Wat ongelofelijk triest van dit bedrijf zeg. Hoe durf je iemand te ontslaan voor 3 cent. De ontslagbrief is naar alle waarschijnlijkheid duurder dan het plastic tasje zelf. Blijkbaar zijn de marges zo laag dat ze niet anders kunnen.


Roland N. 24 mrt, 17:42

Schande. Ik vond het een leuke winkel, maar dan maar een heel klein beetje meer betalen ergens anders. Action troep kun je overal kopen.


Frits Vries 24 mrt, 17:57

Goedzo.nog meer negatieve artikelen over de action.
Alleen al om t principe....
Dat n bedrijf zich hier haar vingers aan durft te branden


Nuance Graag 24 mrt, 23:15

Er is een andere kant van het verhaal.
Ten eerste moeten we de medewerker maar geloven dat het zo gelopen is. Als hij gewoon een tasje had gepakt, hoe zou iemand dit opgevallen moeten zijn? Hoe zit het met het verhaal dat hij 3 keer is opgeroepen alsnog te betalen? Heeft hij niet het zakje onder het oog van zijn leidinggevende gepakt en geweigerd te betalen?

Daarnaast hanteert werkgever een Zero Tolerance beleid. Dit moet hij dan ook uitvoeren, anders kan hij in andere, misschien ernstigere, gevallen beticht worden van inconsequent handelen, waardoor het hele beleid op losse schroeven staat. Wat voor de ene medewerker geldt, moet voor allen gelden (diefstal is ontslag, punt).

Ten slotte de "werkelijke" reden die medewerker denkt te zien. Ze willen van hem af, want hij zit in zijn laatste tijdelijk contract en moet hierna een vast contract krijgen. Maar hij heeft dus nog geen vast contract, is het dan niet eenvoudiger het huidige contract gewoon af te laten lopen?

Een aantal zaken stinkt aan dit verhaal, en verschillende media is wel erg snel met het kiezen van partij.


Will Go 25 mrt, 08:47

Hoewel het bizar is dat een tasje van 3 cent in ontslag resulteert, kan houding & gedrag na constatering de druppel zijn geweest. De media vinden het waardevoller om een negatief beeld uit te vergroten, dan aan waarheidsvinding te doen lijkt het. Los van dit zou het Action wel sieren in een statement de context van de actie nader toe te lichten en wellicht ook meteen even in te gaan op de eenzijdige maatregelen in betalingsgedrag en een dikke pluim uit te delen naar de mensen die daar iedere dag doorbuffelen in bijzondere omstandigheden. Kortom in actie komen en beeldvorming veranderen, maatschappelijke verantwoording nemen in betaalgedrag en goed zorgen voor de medewerkers. Er is werk aan de winkel Action, niet zo'n beetje ook.


R de Vries 25 mrt, 09:08

Los van de bovenstaande reacties vraag ik mij af als men na een paar weken hem voor deze vermeende diefstal ontslag aan zegt en het dus geen heterdaad meer is, of ontslag op staandevoet juridiesch nog wel van toepassing is??!!


Ingrid Wallisch 25 mrt, 10:20

Dat beroepen op principe is wat mij betreft nog wel het allerergst. Lulligheid mag want gaat hier tenslotte om je principe. Ben best benieuwd naar de principes van de Action eigenlijk.... Ik heb nooit de indruk gehad dat ze die hadden? Wat ik wel wist is dat ze plastic tasjes hebben, heel veel. Overigens hebben ze met name plastic, plastic troep dat verandert in plastic soep. Maar laten we daar niet al te principieel over doen. En dat hij zich vaker niet aan de regels hield, dat kwam in principe nu wel goed uit. Dat hadden ze een beetje laten lopen in de wetenschap dat dit nog wel eens van pas zou komen. Want in principe hoef je natuurlijk iemand niet te ontslaan die zich niet altijd aan de regels houdt. Net zomin als iemand die een tasje nodig heeft. Maar mensen die tornen aan je principes? Ja, die moeten er natuurlijk uit, en wel meteen!


Jeffry Kuperus 25 mrt, 10:39

Als ik leverancier was van Action zou ik dan een beroep doen op het principe van op tijd betaalt krijgen en niet omdat er nu een corona crisis is dit eenzijdig uitstellen De eigenaar is een investerings maatschappij met veel diepere zakken dan menig leverancier. Daarnaast is er een wettelijk maximum van 60 dagen. Je bent principieel of je bent het niet Neem aktie Action en betaal op tijd


Retail Specialist 25 mrt, 11:02

Het niet of later betalen aan verhuurders en leveranciers levert cash op, en met dit cashgeld kun je rendement maken/rente ontvangen. Dus Action STEELT zelf de rente van haar leveranciers en verhuurders, en niet zo'n beetje ook. Principe is principe....op staande voet opdonderen dus.


Rolf Koot 25 mrt, 12:12

Sneu van beide kanten, maar een reden van ontslag vind ik ver te zoeken. Er zal wel een andere reden zijn die niet vermeld wordt.


W. Bro 25 mrt, 15:13

Waardeloos bedrijf, zie ook hun pauper DIY corona voorzieningen (lees stuk plastic met plakband), geen cash accepteren maar wel iedereen laten samenscholen rondom de weekaanbiedingen.


Frank van der Horst 25 mrt, 15:24

Niet meer kopenbijzo een knullig bedrijf


Johan Wierda 25 mrt, 16:25

Jammer dit. Ik denk en weer eigenlijk wel zeker dat die twee hoge piefen die hem op stonden te wachten meer bij elkaar gejat hebben dan deze jongen.
Maar wel stoer om met twee man iemand terecht te zetten voor 3 cent.


Martin van Schaagen 25 mrt, 16:58

Achterlijk bedrijf, dit gaat nergens over.
Ik kom er nooit meer nu


Markus H 25 mrt, 18:24

Dit vind ik achterlijk.
Voorlopig kom ik ook niet meer bij de Action. Ik doe ook aan ZERO tolerance.


Elisa Remmerswaal 25 mrt, 20:54

Ik vind 't terecht, dat ie is ontslagen, 't gaat om vertrouwen
Wat je van je werkgever meeneemt reken je af of 't 10 cent is of 100€


eddy white 26 mrt, 00:12

achterlijk bedrijf..... ontslaan om 3 cent waar gaat het over... weetje hoe vaak managment tasjes gratis weg geeft ... nee joh ze owuden gewoon van hem af en hebben dit als reden aangegrepen hopelijk vind de rechter dit ook absurd en ontbind het onstalg op staande voet... Action geeft echt niks om zijn werknemers ... Er was een groot discriminatie verhaal in Barneveld aan de gang HR and DM waren allemaal op de hoogte maar deden er niks aan ... NOOOOOIIIIITTTT meer dat ik daar wat koop


Awj De graaf 26 mrt, 11:55

Action als je als consument een klacht heb word je asociaal behandeld als je in je gelijk staat kan er geen excuus af bij Action.
Bijna alles wat action verkoop is troep dus goedkoop kopen is daar duurkopen.
En dan iemand voor een tasje van 3 cent ontslaan wat zijn jullie zielig.


S van der Velden 18 jul, 23:07

Dit is nu toch echt het schaaltje zonder mandarijnen, je gaat toch geen werknemers ontslaan door die fucking 3 cent!!!! Schandalige kutwinkel...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!