De Bijenkorf viert 150e verjaardag met gesloten deuren

De Bijenkorf viert 150e verjaardag met gesloten deuren

De Bijenkorf viert deze week zijn 150-jarig bestaan, maar doet dat zonder de geplande festiviteiten. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle filialen van het warenhuis momenteel gesloten.

Eerder deze maand kondigde de Bijenkorf een aantal festiviteiten aan om zijn 150e verjaardag te vieren, maar het bedrijf zag zich genoodzaakt deze af te gelasten. “De evenementen hebben we twee weken geleden uitgesteld”, laat een woordvoerder weten aan NU.nl. Zo zouden op de jubileumdag, 23 maart, eenzame ouderen een gebakje komen eten in de winkels. “We hebben alsnog zevenhonderd taartjes bezorgd bij zorginstellingen in steden waar de Bijenkorf een vestiging heeft.” Daarnaast heeft het warenhuis de etalages van zijn (gesloten) filialen alsnog feestelijk aangekleed, volgens de woordvoerder.

De webshop van de retailer is nog wel open. Klanten kunnen er een speciale uitvoering van het meest iconische product van 150 merken bestellen, ter ere van het 150-jarig bestaan. Daarnaast geeft de Stichting Cultureel Erfgoed de Bijenkorf een boek uit over de geschiedenis van het warenhuis.

De Bijenkorf werd op 23 maart 1870 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De retailer heeft zeven warenhuizen in Nederland en zit met zijn webshop ook in België en Duitsland. Lees op RetailTrends alles over de retaillessen die we kunnen leren van de Bijenkorf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!