Branchevereniging bouwmarkten kondigt strenge maatregelen aan

Branchevereniging bouwmarkten kondigt strenge maatregelen aan

Branchevereniging voor doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten VWDHZ neemt strenge maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tegelijkertijd wil de vereniging 'essentiële producten' beschikbaar houden voor consumenten.

"Als je een lekkage hebt of je rookmelder doet het niet meer, dan kun je niet wachten met vervanging of reparatie", aldus Harm-Jan Stoter, voorzitter van VWDHZ waarbij Intergamma (Gamma en Karwei), Praxis, Hornbach Nederland, DGN Retail (Hubo en Multimate) en Bauhaus Nederland zijn aangesloten. "Daarom nemen wij maatregelen om de beschikbaarheid van essentiële doe-het-zelfproducten te kunnen blijven garanderen." Onder essentiële producten vallen artikelen die te maken hebben met gas-, water- en lichtvoorzieningen, maar ook hang- en sluitwerk en veiligheidsartikelen zoals traphekjes en brandblusmaterialen.

Andere maatregelen die volgens VWDHZ voor de branche gelden zijn: het reguleren van het aantal klanten per bouwmarkt, het gebruik van winkelwagens door klanten, aangepaste openingstijden, en waar nodig het inzetten van extra beveiliging of personeel. Daarnaast gaan medewerkers hesjes en/of buttons dragen met de tekst '1,5 meter afstand'. Volgens de vereniging kunnen bouwmarkten eenvoudiger aan 'menigtebeheersing' doen, omdat de winkels meestal groot zijn en klanten en medewerkers zich beter kunnen verspreiden over de winkel. 

De Nederlandse bouwmarkten namen eerder maatregelen omtrent het virus. Zo werd er al extra schoongemaakt en hangen er spatschermen bij de kassa's. De winkels hebben veelal te maken met drukte, omdat veel mensen noodgedwongen thuiszitten. RetailTrends vroeg diverse ketens hoe zij daarmee omgaan.

Reacties 3


Rob Z 29 mrt, 09:13

Prima maatregelen. Ik zag onlangs bij Jumbo dat medewerkers ook de handgrepen van karretjes schoonmaken. Bij Hornbach zag ik dat nog niet. Lijkt me een goede aanvulling!


A janssen 28 mrt, 11:25

Zo is het fijn toch.


Henk de Bas 28 mrt, 00:44

Onze HUBO in Waddinxveen heeft het qua veiligheid voor personeel en klanten heel goed voor elkaar !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!