Fietsenwinkel.nl ondergaat reorganisatie, winkels in België dicht

Fietsenwinkel.nl ondergaat reorganisatie, winkels in België dicht

Fietsenwinkel.nl wordt gereorganiseerd. Het bedrijf neemt afscheid van een significant aantal arbeidsplaatsen, alle winkels in België gaan op slot en ook het hoofdkantoor, distributiecentrum en magazijn in Amsterdam gaat dicht. Daarnaast sluiten de Nederlandse winkels in Assen, Apeldoorn, Venlo en Leeuwarden hun deuren. 

De reorganisatie is onderdeel van de herstructurering die gaande is bij moederbedrijf International Bike Group (IBG), waar ook Hellorider.nl onder valt. Het bedrijf wordt daarbij opgesplitst in drie aparte ondernemingen. De reden voor de herstructurering is dat het fietsconcern, dat al enkele jaren verlieslatend was, het niet gelukt is om een nieuwe investeerder te vinden.

Het bedrijf wordt opgesplitst in Hellorider (voor de grootzakelijke lease-activiteiten), Brinckers en Victesse (elektrische fietsen) en Fietsenwinkel (verkoop fietsen). Hellorider gaat door als zelfstandige onderneming, los van IBG. 

"We verwachten met drie los van elkaar opererende ondernemingen en een drastisch afgeslankte organisatie beter en sneller te kunnen opereren in de dynamische markt waarin we actief zijn", zegt Jop Pollmann, ceo van IBG. Naar verwachting is de herstructurering op 1 juni afgerond.

Reacties

Ik heb vorig jaar mei een nieuwe fiets voor mijn gekocht in Ede maar daar in de omtrek is geen winkel meer waar kan ik nu heen voor een service die ik nog te goed heb en de garantie

Geplaatst door Fred De Fauw op 6 april 2020 om 18:37

Waardeloze formule! Tot twee geopend in Breda op flutlocaties en binnen de kortste keren weer dicht.

Geplaatst door Daphne Van Ginneken op 11 april 2020 om 20:18

Ik heb zelf gewerkt bij distributie centrum van ibg fietsenwinkel als logistiek goede werknemers alleen doorgroei mogelijkheden waren er niet wel.jammer voor de ex collega's die op logistiek werken hechte groep en veel leuke momenten gemaakt ik.ben wel.blij dat ik.op tijd weg bent gegaan. voor de heren van de hooftkantoor jullie hebben het bedrijf kapot gemaakt ik hoop dat mijn ex collega's wat beter vinden dan fietsenwinkel.nl

Geplaatst door Anand Van de vries op 16 april 2020 om 19:51