Fietsenwinkel.nl wordt gereorganiseerd. Het bedrijf neemt afscheid van een significant aantal arbeidsplaatsen, alle winkels in België gaan op slot en ook het hoofdkantoor, distributiecentrum en magazijn in Amsterdam gaat dicht. Daarnaast sluiten de Nederlandse winkels in Assen, Apeldoorn, Venlo en Leeuwarden hun deuren. 

De reorganisatie is onderdeel van de herstructurering die gaande is bij moederbedrijf International Bike Group (IBG), waar ook Hellorider.nl onder valt. Het bedrijf wordt daarbij opgesplitst in drie aparte ondernemingen. De reden voor de herstructurering is dat het fietsconcern, dat al enkele jaren verlieslatend was, het niet gelukt is om een nieuwe investeerder te vinden.

Het bedrijf wordt opgesplitst in Hellorider (voor de grootzakelijke lease-activiteiten), Brinckers en Victesse (elektrische fietsen) en Fietsenwinkel (verkoop fietsen). Hellorider gaat door als zelfstandige onderneming, los van IBG. 

"We verwachten met drie los van elkaar opererende ondernemingen en een drastisch afgeslankte organisatie beter en sneller te kunnen opereren in de dynamische markt waarin we actief zijn", zegt Jop Pollmann, ceo van IBG. Naar verwachting is de herstructurering op 1 juni afgerond.