Fietsenwinkel.nl ondergaat reorganisatie, winkels in België dicht

Fietsenwinkel.nl ondergaat reorganisatie, winkels in België dicht

Fietsenwinkel.nl wordt gereorganiseerd. Het bedrijf neemt afscheid van een significant aantal arbeidsplaatsen, alle winkels in België gaan op slot en ook het hoofdkantoor, distributiecentrum en magazijn in Amsterdam gaat dicht. Daarnaast sluiten de Nederlandse winkels in Assen, Apeldoorn, Venlo en Leeuwarden hun deuren. 

De reorganisatie is onderdeel van de herstructurering die gaande is bij moederbedrijf International Bike Group (IBG), waar ook Hellorider.nl onder valt. Het bedrijf wordt daarbij opgesplitst in drie aparte ondernemingen. De reden voor de herstructurering is dat het fietsconcern, dat al enkele jaren verlieslatend was, het niet gelukt is om een nieuwe investeerder te vinden.

Het bedrijf wordt opgesplitst in Hellorider (voor de grootzakelijke lease-activiteiten), Brinckers en Victesse (elektrische fietsen) en Fietsenwinkel (verkoop fietsen). Hellorider gaat door als zelfstandige onderneming, los van IBG. 

"We verwachten met drie los van elkaar opererende ondernemingen en een drastisch afgeslankte organisatie beter en sneller te kunnen opereren in de dynamische markt waarin we actief zijn", zegt Jop Pollmann, ceo van IBG. Naar verwachting is de herstructurering op 1 juni afgerond.

Reacties 3


Fred De Fauw 6 apr, 18:37

Ik heb vorig jaar mei een nieuwe fiets voor mijn gekocht in Ede maar daar in de omtrek is geen winkel meer waar kan ik nu heen voor een service die ik nog te goed heb en de garantie


Daphne Van Ginneken 11 apr, 20:18

Waardeloze formule! Tot twee geopend in Breda op flutlocaties en binnen de kortste keren weer dicht.


Anand Van de vries 16 apr, 19:51

Ik heb zelf gewerkt bij distributie centrum van ibg fietsenwinkel als logistiek goede werknemers alleen doorgroei mogelijkheden waren er niet wel.jammer voor de ex collega's die op logistiek werken hechte groep en veel leuke momenten gemaakt ik.ben wel.blij dat ik.op tijd weg bent gegaan. voor de heren van de hooftkantoor jullie hebben het bedrijf kapot gemaakt ik hoop dat mijn ex collega's wat beter vinden dan fietsenwinkel.nl

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!