Kabinet wil landelijke uitverkoop uitstellen

Het kabinet geeft mogelijk gehoor aan de oproep van winkeliers om de uitverkoop uit te stellen. De regering laat momenteel onderzoeken of massale kortingsacties vóór 1 juli kunnen worden tegengegaan, schrijft het AD.

Met het eventuele uitstel van de kortingsacties wil het kabinet de kleine winkeliers steunen. Die hebben vaak weinig reserves en minder mogelijkheden om producten al snel in de zomersale te plaatsen. Een ruime meerderheid van de winkeliers zou dan ook voorstander van de maatregel zijn, blijkt uit een peiling. 

Het kabinet roept ook brancheorganisaties op om vroege uitverkoop zoveel mogelijk te voorkomen. Thuiswinkel.org vroeg (web)winkeliers eind maart al om uitverkopen uit te stellen tot na 1 juni. “Zo kunnen we blijven garanderen dat mensen hun producten tegen een eerlijke prijs kunnen ontvangen”, aldus directeur Wijnand Jongen.

De regering is daarnaast in gesprek met vastgoedeigenaren om te kijken hoe de pijn in de getroffen sectoren gelijkmatig kan worden verdeeld. Vertegenwoordigers van huurders en verhuurders zijn nog in gesprek met hun achterban om tot ‘maatwerkoplossingen te komen’. “Voor het geval partijen niet tot redelijke oplossingen komen zullen nadere stappen worden overwogen”, laten minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken weten aan de Tweede Kamer. 

Reacties 5


Rudy Bos 8 apr, 12:00

Je kunt je afvragen of dit zin heeft, het kan ook een averechts effect hebben. Er is niemand bij gebaad indien de consument tot 1 juli de hand op de knip houdt, het seizoen is toch al verloren...


Jeroen Fiers 8 apr, 13:14

Het is sowieso te laat. About you, wehkamp, cotton club, vero moda, america today en vele anderen hebben al uitverkoop tot wel 50 %.


J A 8 apr, 16:36

Alleen de sterkste gaan winnen!


Hans Molenaar 9 apr, 11:45

Laten we die uitverkoop nu gelijk goed regelen net als in Belgie 3 weken in januari en 3 weken in juli. Dan weet iedereen waar die aan toe is voor de toekomst en kunnen wij weer wat gaan verdien ipv alles weg te geven.


Henk Bakker 9 apr, 21:25

Alleen wereldvreemde mensen kunnen zoiets bedenken. Enkel goed voor de pandeigenaren. Slecht voor de consument en de winkeliers.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!