Kabinet wil landelijke uitverkoop uitstellen

Kabinet wil landelijke uitverkoop uitstellen

Het kabinet geeft mogelijk gehoor aan de oproep van winkeliers om de uitverkoop uit te stellen. De regering laat momenteel onderzoeken of massale kortingsacties vóór 1 juli kunnen worden tegengegaan, schrijft het AD.

Met het eventuele uitstel van de kortingsacties wil het kabinet de kleine winkeliers steunen. Die hebben vaak weinig reserves en minder mogelijkheden om producten al snel in de zomersale te plaatsen. Een ruime meerderheid van de winkeliers zou dan ook voorstander van de maatregel zijn, blijkt uit een peiling. 

Het kabinet roept ook brancheorganisaties op om vroege uitverkoop zoveel mogelijk te voorkomen. Thuiswinkel.org vroeg (web)winkeliers eind maart al om uitverkopen uit te stellen tot na 1 juni. “Zo kunnen we blijven garanderen dat mensen hun producten tegen een eerlijke prijs kunnen ontvangen”, aldus directeur Wijnand Jongen.

De regering is daarnaast in gesprek met vastgoedeigenaren om te kijken hoe de pijn in de getroffen sectoren gelijkmatig kan worden verdeeld. Vertegenwoordigers van huurders en verhuurders zijn nog in gesprek met hun achterban om tot ‘maatwerkoplossingen te komen’. “Voor het geval partijen niet tot redelijke oplossingen komen zullen nadere stappen worden overwogen”, laten minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken weten aan de Tweede Kamer. 

Reacties

Je kunt je afvragen of dit zin heeft, het kan ook een averechts effect hebben. Er is niemand bij gebaad indien de consument tot 1 juli de hand op de knip houdt, het seizoen is toch al verloren...

Geplaatst door Rudy Bos op 8 april 2020 om 12:00

Het is sowieso te laat. About you, wehkamp, cotton club, vero moda, america today en vele anderen hebben al uitverkoop tot wel 50 %.

Geplaatst door Jeroen Fiers op 8 april 2020 om 13:14

Alleen de sterkste gaan winnen!

Geplaatst door J A op 8 april 2020 om 16:36

Laten we die uitverkoop nu gelijk goed regelen net als in Belgie 3 weken in januari en 3 weken in juli. Dan weet iedereen waar die aan toe is voor de toekomst en kunnen wij weer wat gaan verdien ipv alles weg te geven.

Geplaatst door Hans Molenaar op 9 april 2020 om 11:45

Alleen wereldvreemde mensen kunnen zoiets bedenken. Enkel goed voor de pandeigenaren. Slecht voor de consument en de winkeliers.

Geplaatst door Henk Bakker op 9 april 2020 om 21:25

Laatste nieuws

RetailTrends