House of Artisans ziet kansen over de grens

Hoewel het lastig wordt om het concept te kopiëren naar andere vestigingen, ziet House of Artisans wel kansen over de grens. Dat vertelt oprichtster Bianca Blom in een interview met RetailTrends. 

House of Artisans is een winkel in Amsterdam waar vijf innovatieve merken van verschillende vrouwelijke ondernemers samenkomen. Door de combinatie van labels doet het concept aan een klein warenhuis denken. Bianca Blom, eigenaresse van hakkenmerk Linja, richtte House of Artisans in 2018 op. 

Volgens Blom zal de tijd leren of House of Artisans ook in andere landen en steden neergezet kan worden. "Het wordt lastig om de kracht van het concept te kopiëren naar andere vestigingen, deels omdat ikzelf de spin in het web ben en niet overal tegelijk kan zijn." Een tweede versie van het concept zou om een nieuwe initiatiefnemer vragen. "Ik weet zeker dat er genoeg vrouwelijke ondernemersinitiatieven in een stad als Antwerpen of New York zijn, waarmee ik een vergelijkbare samenwerking kan hebben. Dus wie weet: als Linja verder de wereld over gaat, kan ik dit concept meenemen."

In het aprilnummer van RetailTrends vertelt Bianca Blom hoe ze op het idee kwam voor haar eigen 'mini-warenhuis', welke innovatieve merken deel uitmaken van House of Artisans en over de 'kruisbestuiving' die daartussen plaatsvindt. Klik hier om het artikel digitaal te lezen. Nog geen member? Klik dan hier voor meer informatie

Reacties 1


Daphne Van Ginneken 11 apr, 20:15

Gewoon in Breda winkel openen. Bereik je de Belgen ook

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!