Paagman stelt opening winkel in Mall of the Netherlands uit

Paagman stelt opening winkel in Mall of the Netherlands uit

Boekhandel Paagman stelt de opening van zijn nieuwe winkel in winkelcentrum Mall of the Netherlands uit wegens de coronacrisis. Dat vertelt directeur Fabian Paagman tegen RetailTrends.

"Alle voorbereidingen zijn nog steeds in volle gang", aldus de boekenverkoper over zijn vierde filiaal, waar de keten dit voorjaar een nieuw winkelconcept wilde introduceren. "We hebben nog steeds vertrouwen in dat project, maar het is wel spannender en onzekerder geworden." Paagman hoopt op 'niet meer dan een paar maanden' uitstel. 

Welke gevolgen de crisis verder voor de keten heeft, durft de directeur nog niet te zeggen. "We hopen dat het een beetje te overzien is, wat betreft de duur van deze crisis. Gelukkig zijn we een gezond bedrijf en kunnen we het tot nu toe allemaal wel lijden. Maar de vraag is hoe lang dit nog gaat duren."

Net als in veel winkelstraten is het ook in Mall of the Netherlands rustiger door het coronavirus. Eigenaar en vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield liet eerder zijn financiële verwachtingen voor 2020 varen. De opening van het tweede gedeelte van het winkelcentrum staat gepland in de tweede helft van dit jaar.

Naast Paagman zien ook veel andere boekhandels een (groot) deel van hun omzet verdampen. Omzetdalingen van negentig procent zijn niet uitzonderlijk, zegt Anne Schroën, directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond. Betekent de coronacrisis de genadeklap voor de fysieke boekwinkel?
 

Reacties 1


Iris Kaiser 21 mei, 22:05

Wat jammer om te lezen. Ik wil graag een mooie vulpen kopen als cadeau voor mijn jubileum. Ik dacht dit te doen bij Paagman, die in juni open zou gaan in The Mall. Helaas moet ik dus nog even wachten. Hoop wel dat de opening tzt doorgaat, het is zo'n fijne winkel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!