Dille & Kamille en Bristol snel weer volledig open

Dille & Kamille en Bristol snel weer volledig open

Dille & Kamille verwacht eind volgende week al zijn winkels in Nederland weer geopend te hebben. Sinds donderdag zijn vijf filialen bij wijze van proef weer heropend, vertelt algemeen directeur Hans Geels tegen RetailTrends.

Dille & Kamille sloot zo'n drie weken geleden al zijn vestigingen. De retailer heeft nu zijn winkels in Alkmaar, Groningen, Utrecht, Amersfoort en de Amsterdamse Ceintuurbaan heropend. "Als de ervaringen positief zijn, zal gefaseerd de rest volgen", zegt Geels. De winkels in het zuiden van het land zullen waarschijnlijk als laatste aan de beurt zijn. "Daar zijn de binnensteden nog leger dan in de rest van het land."

Dille & Kamille hanteert een strikt deurbeleid waarbij maximaal één klant per 25 vierkante meter in de winkel mag zijn. Daarmee is de winkelketen strenger dan bijvoorbeeld supermarkten, die één klant per tien vierkante meter aanhouden. Verder moet iedereen een mandje gebruiken, zijn 'spuugschermen' geplaatst en moeten medewerkers regelmatig hun handen ontsmetten. Geels houdt rekening met 'enorme omzetterugvallen'.

Ook Bristol hoopt snel weer volledig open te kunnen. De schoenen- en kledingformule heeft nu al 57 van zijn 108 Nederlandse filialen heropend. Aanleiding is dat mensen inmiddels al veel meer gewend zijn aan de regel om anderhalve meter afstand te houden, zegt ceo Elise Vanaudenhove. "Binnen drie weken hopen we alles weer open te hebben, misschien op een enkele uitzondering na." Daarbij gaat het om de Nederlandse vestigingen. In België zijn alle niet-essentiële winkels op last van de overheid dicht.

Retailers die uit eigen beweging de deuren sloten gaan sinds deze week mondjesmaat weer open. Zo haalden ook Suitsupply, vanHaren en Bever de deuren weer van het slot. Onder meer de Bijenkorf en IKEA zijn nog wel overal gesloten.

Reacties 1


Jef Jansens 10 apr, 10:25

Fijn om te horen dat retailers de noodzakelijke maatregelen willen nemen om vervroegd weer hun winkeldeuren te openen...
Als economie echter voorrang heeft op volksgezondheid moet elke CEO eens diep mediteren wat primordiaal is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!