'Supermarkten kunnen veel meer voor gezondheid doen'

'Supermarkten kunnen veel meer voor gezondheid doen'

De foodretail beseft steeds beter haar grote invloed op de gezondheid van klanten. Toch mag het allemaal nog een stuk ambitieuzer, zegt huisarts en gezondheidsgoeroe Tamara de Weijer in het aprilnummer van RetailTrends.

Als huisarts krijgt De Weijer dagelijks te maken met het verband tussen leefstijl en gezondheid. Patiënten moeten volgens haar actief hulp krijgen om die gezonde leefstijl in praktijk te brengen. “Supermarkten en speciaalzaken doen hier wel wat mee, maar het mag allemaal veel ambitieuzer. Er is de afgelopen vijf jaar zeker vooruitgang geboekt, maar ik ben ongeduldig. Grotere stappen zijn nodig.” 

Als De Weijer de baas was van een supermarktorganisatie zou ze ‘alles op alles zetten’ om klanten te verleiden tot het maken van gezonde keuzes. “Geen promoties meer voor alcohol en ook niet voor ultra processed foods. Het menselijk lichaam snapt dat soort sterk bewerkte voedingsmiddelen niet.” De detailhandel heeft volgens haar een unieke positie om dit positief te beïnvloeden. “Het gaat om miljoenen mensen die elke dag weer beslissen wat ze gaan eten.”

In het aprilnummer van RetailTrends gaan we met Tamara de Weijer op foodsafari in haar lokale Albert Heijn. Benieuwd naar haar bevindingen? Lees het artikel hier online of meld je eerst aan als member.
 

Reacties 1


Herman van Wissen 14 apr, 13:01

Mag hopen dat Tamara de Weijer gauw met Marit van Egmond om tafel gaat. In het artikel over Marit in Retailtrends lezen wij allemaal gezellige dingen over waar ze van houdt (lekker eten) en haar voorbeeld Jeff Bezos (Amazon)??? maar niets over de maatschappelijke rol die AH heeft in de voedselketen. De bron waar veel goeds uit KAN ontstaan is inderdaad eten en drinken (citaat Marit). Ik hoop van harte dat Marit van Egmond van AH de weg terug vindt naar haar maatschappelijke rol en stopt met een beleid dat alleen maar gericht is op aandeelhouders belang en groei. AH kan makkelijk een vuist maken naar haar leveranciers als het gaat om gezondere producten. Leveranciers zijn bereidt mee te werken mits AH bereidt is een paar centen meer te betalen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!