Amazon mag in Frankrijk alleen nog essentiële goederen leveren

Amazon mag in Frankrijk alleen nog essentiële goederen leveren

Amazon mag in Frankrijk alleen nog essentiële goederen leveren, zoals voedsel en hygiënische en medische hulpmiddelen. Dat heeft een rechtbank in het land dinsdag bepaald, zo melden de Franse media.

De uitspraak is het gevolg van klachten die Franse vakbonden indienden over de werkomstandigheden binnen het bedrijf. Er zou in de distributiecentra te weinig ruimte zijn voor het personeel om veilig te kunnen werken. Sommige vakbonden wilden daarom dat Amazon al zijn activiteiten in het land stil zou leggen. Zo ver kwam het niet, maar inspecteurs stelden wel vast dat het bedrijf onvoldoende maatregelen trof om de anderhalve meter afstand tussen personeelsleden te kunnen waarborgen. De webgigant moet nu verplicht onderzoek doen naar de veiligheid van zijn distributiemedewerkers en mag alleen nog essentiële goederen leveren aan zijn klanten. 

Als Amazon zich niet binnen 24 uur aan de eisen van de rechtbank houdt, hangt het bedrijf een boete van één miljoen euro per dag boven het hoofd. De webgigant laat weten zich niet te kunnen vinden in de uitspraak van de rechter en zegt in Frankrijk dezelfde voorzorgsmaatregelen te treffen als in andere landen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!