Mede door het sluiten van negenhonderd vestigingen in het buitenland zag Action door de coronacrisis zijn omzet met zeventig procent dalen. Maar volgens ceo Sander van der Laan kan Action het nog wel even volhouden, meldt hij aan De Financiële Telegraaf.

"Het is hard werken", stelt Van der Laan. "In Nederland zijn alle 388 winkels gewoon open, er komen minder klanten, maar ze kopen meer." Het bestedingsbedrag is bovendien wat veranderd. In de eerste weken werden bijvoorbeeld veel schilderartikelen en sportartikelen verkocht. 

De discounter mag in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland mondjesmaat zijn winkels weer openen. "We gaan ervan uit dat volgende maand alle winkels weer geopend zijn", aldus Van der Laan. De ceo meent dat Action het nog wel even kan volhouden. Vorig jaar werd een omzet gerealiseerd van 5,1 miljard euro, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2018. 

Action kwam eerder deze maand slecht in het nieuws omdat de discounter zijn leveranciers dertig dagen later zou betalen. Volgens Van der Laan is dat niet terecht.  "Het was een tijdelijke maatregel voor een periode van drie weken, onder meer omdat we er eerst vanuit gingen dat alle 1600 winkels de deuren moesten sluiten." De retailer betaalt iedereen sinds afgelopen dinsdag weer op tijd, daar zijn ook de leverancies van op de hoogte gesteld.