Al 53 duizend bossen bloemen gedoneerd door Red je Boeketje

Al 53 duizend bossen bloemen gedoneerd door Red je Boeketje

Red je Boeketje heeft sinds de start al 53 duizend bossen bloemen aan eenzame ouderen gedoneerd. Dat vertelt medeoprichter Sam Rohn aan RetailTrends. Daarmee is het initiatief in een maand tijd uitgegroeid tot een van grootste bloemisten van Nederland. 

"Dat was eigenlijk ook de bedoeling", vertelt Rohn. "Het ging om het zoeken naar een initiatief om te voorkomen dat tienduizenden bloemen in de vuilnisbak zouden belanden. Het realiseren van een verkoopkanaal was daarbij de grootste uitdaging."

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland wordt de sierteeltsector hard geraakt. Bloemen en planten zijn Nederlands derde exportproduct, maar de kwekers kunnen ze niet kwijt omdat de export stil ligt. Zo verliest de sector een groot deel van de omzet. Red je Boeketje helpt te voorkomen dat de gekweekte bloemen in de container belanden en bezorgt ze aan eenzame ouderen. 

"Driehonderd ketens zijn bij het initiatief aangesloten. Zij kopen de bloemen in voor een eerlijke prijs, maken er boeketten van en verpakken ze", aldus Sohn. Vervolgens haalt Red je Boeketje de pakketten op en bezorgt ze. "Mocht de verkoop relatief hoog blijven, dan is het wellicht voor een van onze huidige partners leuk om dit door te zetten."

Lees op RetailTrends het volledige interview met Red je Boeketje

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!