Albert Heijn rolt zelfscan versneld uit

Albert Heijn wil dit jaar nog zoveel mogelijk filialen van zelfscanners voorzien. Door de uitbraak van het coronavirus is er volgens directeur Marit van Egmond ‘een sterk groeiende vraag naar digitale alternatieven bij het boodschappen doen’. 

“Dat zagen we terug in toegenomen online bestellingen, het gebruik van de Albert Heijn app en het aantal klanten dat voor het eerst is gaan zelfscannen in onze winkels”, aldus Van Egmond in een brief aan haar klanten. Naast het versneld uitrollen van de zelfscan zal AH’s nieuwe Home Shop Center twee maanden eerder opengaan, vlak na de zomer. Het centrum is goed voor ruim 35 duizend extra online bestellingen per week. 

Eerder werd bekend dat Albert Heijn wegens de toegenomen drukte (tijdelijk) ook op zondag boodschappen gaat bezorgen. Ook op feestdagen kunnen klanten hun online bestelde boodschappen thuis ontvangen.
 

Reacties 2


Reinder Koornstra 29 apr, 10:55

Wedden dat op zondag gewoon bezorgd blijft worden?


Herman van Wissen 29 apr, 14:27

En zo wordt het Coronavirus misbruikt om de klantenservice nog verder af te bouwen. Het is een schijnveiligheid die hier wordt gesuggereerd. Ondertussen staan er meer dan 14.000 banen op de tocht. Marit van Egmond is een fan van Jeff Bezos van Amazon. Dat belooft niet veel goeds voor de klanten in de toekomst. Winstoptimalisatie daar draait om bij AH.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!