Maxi Toys vraagt uitstel van betaling aan

Maxi Toys vraagt uitstel van betaling aan

De Belgische speelgoedketen Maxi Toys heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf is onderdeel van de Nederlandse Mirage Retail Group, dat ook aan het roer staat van Blokker en Big Bazar. 

De uitstel van betaling is het gevolg van de coronacrisis, waardoor de zeventig Belgische winkels van 14 maart tot 11 mei hun deuren moesten sluiten. Volgens Alain Hellebaut, ceo van Maxi Toys, is daardoor 93 procent van de omzet weggevallen, dat is goed voor zo’n dertig miljoen euro. “Ik hoop dat we door deze procedures nieuwe investeerders vinden die ons in staat stellen het merk Maxi Toys toekomst te geven”, aldus Hellebaut.

Michiel Witteveen, ceo van Mirage Retail, zegt tegen RetailNews dat het uitstel van betaling in België gezien moet worden als het Amerikaanse Chapter Eleven. “Samen met het bestuur en de aangewezen persoon van de rechtbank wordt gekeken naar een oplossing. Die zal waarschijnlijk liggen in de verkoop aan een derde partij.” De procedure is in eerste instantie opgesteld voor de Belgische winkels, maar zal ook voor de vestigingen in Frankrijk opgestart worden.

Gesprekken met een mogelijke derde partij worden momenteel gevoerd. De situatie duurt naar verwachting tot augustus. “Dan moet de boel weer op de rit zijn”, stelt Witteveen. Op RetailTrends lees je vanmiddag alles over deze procedure van Maxi Toys.
 

Reacties 2


Frank De Belie 7 mei, 10:16

Mirage Group laat Maxi Toys dan al vallen ???
Kunnen zij hun tijdelijk financieel dan niet helpen ?


Frits Vries 7 mei, 13:06

Ontmanteling gaat rustig verder.
Welke leverancier gaat er nu nog mee in zee.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!