Stakingen in Belgisch distributiecentrum Maxi Toys

Stakingen in Belgisch distributiecentrum Maxi Toys

Het distributiecentrum van Maxi Toys in België is sinds dinsdag gesloten wegens een staking. De bevoorrading van de Belgische winkels komt inmiddels in de problemen. 

De 97 medewerkers in het Belgische dc van Maxi Toys, dat valt onder het Franse King Jouet, staken voor een hogere vertrekpremie. De bevoorrading van de winkels komt inmiddels in gevaar: ondernemers moeten voorraden aanbreken of leveren vanuit het buitenland.

Enkele maanden geleden maakte moederbedrijf King Jouet bekend dat het distributiecentrum bij Charleroi in juli wordt gesloten. De bevoorrading van winkels wordt vanaf dat moment gedaan vanuit het hoofdkantoor in het Zuid-Franse Voiron (vlakbij Lyon). Met het sluiten van dit dc komen de bijna honderd personeelsleden op straat te staan. Daar staat een compensatie tegenover die vakbondsleden bestempelen als ‘ongehoord en onaanvaardbaar’. 

“We hopen in de komende dagen iets van de directie te horen, maar ondertussen geven de werknemers, die over tweeënhalve maand toch al zonder werk zitten, niet op en zijn ze vastbesloten”, aldus de vakbondsleden tegen La Dernière Heure.

Ook elders in België wordt er al langer gestaakt: in tientallen winkels van Delhaize leggen medewerkers al ruim een maand het werk neer. Hier wordt actiegevoerd tegen het verzelfstandigen van 128 winkels. Dit is er aan de hand

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!