Bristol wil deurbeleid versoepelen

Bristol wil deurbeleid versoepelen

Schoenen- en kledingketen Bristol wil het deurbeleid in de winkels versoepelen. Het bedrijf hoopt zo dat de omzet weer zo snel mogelijk op het niveau van vóór de coronacrisis komt, meldt De Telegraaf.

Bristol heropende de 108 Nederlandse filialen afgelopen maand in twee fases. "Daarbij hebben we hele strenge maatregelen genomen", zegt ceo Elise Vanaudenhove tegen de krant. "Er mogen slechts twintig klanten per keer naar binnen, terwijl onze winkels een vloeroppervlakte hebben van duizend vierkante meter. Dat hebben we bewust gedaan voor onze klanten en werknemers. Aan het begin zag je toch een paniekreactie onder het winkelend publiek. Maar vanaf deze week gaan we kijken naar een verdere versoepeling. Misschien zijn we toch iets te streng geweest."

Bristol heeft momenteel ruim 240 filialen in de Benelux. De winkels in België mogen vanaf vandaag weer open. Nadat alle Bristol-winkels dichtgingen, zakte de omzet tot bijna nul. Na een voorzichtige start stegen de verkopen online explosief, zegt Vanaudenhove. Door de heropening in Nederland is de omzet hier inmiddels 87 procent van wat die was. Volgens de ceo heeft Bristol zowel in Nederland als in België niemand hoeven ontslaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!