Winkeliers christelijk Katwijk willen op zondag open

Winkeliers christelijk Katwijk willen op zondag open

Winkeliers in Katwijk willen tijdens de coronacrisis tijdelijk open op zondag. Door een extra winkeldag zou de drukte afnemen, zeggen ze in een brief aan de gemeente. Dat meldt Katwijk Actueel.

In Katwijk is een koopzondag niet toegestaan. De christelijke partijen, die een meerderheid hebben in de raad, blokkeren dat. De winkels zeggen rekening te houden met de kerken en zouden vanaf 12.00 uur de deuren willen openen. Ook willen zij andere winkels niet verplichten om op zondag open te gaan.

De brief is ondertekend door 21 winkeliers. Het gaat onder meer om zeven supermarkten, twee bouwmarkten, Blokker, Xenos en Rituals.

Reacties

Het hebben van een winkel in een NOZ gemeente brengt consequenties met zich mee. Meestal een meer dan gemiddelde besteding en klantentrouw maar ook dicht op zondag. Een kwestie van keuze's.

Geplaatst door Dr Theo Terdu op 15 mei 2020 om 10:36

Heerlijk die hypocrisie... Op de dag des Heren gaan we nu opeens wél open. Geld is god?

Geplaatst door Maarten Houwink op 15 mei 2020 om 10:43

De kop is redelijk misleidend. Het gaat dus met name om grootwinkelbedrijven en niet of nauwelijks om lokale ondernemers in Katwijk. Die grote bedrijven kunnen best overleven zonder de koopzondag. Zeker als de lokale kleine zelfstandigen het zonder kunnen. Voor de goede orde, ik ben voor koopzondagen maar tegen misleiding of onjuiste argumenten.

Geplaatst door Roy Dongen op 15 mei 2020 om 10:43

Precies, Roy Dongen, de vraag komt van degenen die er het minst ‘last’ van hebben! Natuurlijk is het druk op zaterdag, maar dát gaat die zondagsopening echt niet veranderen. En tijdelijk? Kom, éénmaal open, gaat het nooit meer dicht. Dát leren ons de laatste jaren wel. Oh ja, en gaat het de locale middenstand nu beter? Slechter kón al niet!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 15 mei 2020 om 12:20

Wat een waardeloos plan, ik dacht niet dat ik er dan gebruik van ga maken!

Geplaatst door Henk Modderman op 16 mei 2020 om 14:06

Laatste nieuws

RetailTrends