Merken outlets Roosendaal en Roermond hoeven minder huur te betalen

Merken outlets Roosendaal en Roermond hoeven minder huur te betalen

Eigenaar McArthurGlen komt de huurders in zijn 25 designeroutlets vanwege de coronacrisis tegemoet. De merken, waaronder die in de outlets in Roosendaal en Roermond, hoeven tot eind dit jaar minder huur te betalen.

Van 1 april tot en met 30 juni ziet McArthurGlen af van de basishuur, de op omzet gebaseerde huur en marketingkosten als een outlet dicht is. Na heropening hoeft een merk in deze periode geen basishuur te betalen. Van 1 juli tot en met 31 december wordt alleen de op omzet gebaseerde huur of de sterk verlaagde basishuur in rekening gebracht. De hoogste van die twee moet worden betaald.

Inmiddels zijn achttien van de 25 outlets van McArthurGlen weer open. De outlet in Roosendaal was ruim een maand dicht, die in Roermond bijna twee maanden. In de heropende outlets is negentig procent van de winkels weer open. McArthurGlen gaat intussen door met de bouw van twee outlets bij Giverny in Frankrijk en Birmingham in het Verenigd Koninkrijk.

VIA Outlets, waar Batavia Stad onder valt, kwam eerder ook al huurders tegemoet. Wie de huur daar niet kan betalen, kan minimaal drie maanden uitstel van betaling krijgen. Ook worden de maandelijkse servicekosten verlaagd. Bij uitzondering is kwijtschelding van huur een optie, zei ceo Otto Ambagtsheer tegen RetailTrends.

Foto: Designer Outlet Roermond, op 19 mei dit jaar.

Reacties 1


Cynthia Marijnisse 30 mei, 14:27

Daar zouden partijen als Klépierre en Wereldhave een voorbeeld aan kunnen nemen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!