Staking bij distributiecentrum Decathlon

Staking bij distributiecentrum Decathlon

Werknemers van het Decathlon-distributiecentrum in het Belgische Willebroek hebben het werk neergelegd en het centrum geblokkeerd. Ze stellen dat er met de piek de afgelopen weken te weinig mondmaskers en andere beschermingsmiddelen beschikbaar waren. Ook werden ze naar eigen zeggen onder druk gezet om ‘dicht bij elkaar te werken’. Dat meldt de VRT.

Door een toename van het aantal online bestellingen was het de afgelopen weken erg druk in het dc. Decathlon heeft niet snel genoeg gehandeld om een veilige werkomgeving te creëren, zegt het personeel. Werknemers kregen daarnaast te horen dat ze geen premie krijgen uitbetaald, omdat de regels niet zijn gevolgd bij het invoeren van avond- en nachtdiensten.

Vakbond ACV Puls heeft de problemen vorige week aangekaart bij de directie, maar kreeg vooralsnog geen reactie. "En dat is het grote probleem bij Decathlon: de directie staat totaal niet open voor structurele dialoog”, aldus een woordvoerster van de vakbond. “We hopen dat de directie het overleg op wettelijke wijze hanteert, maar ze hebben de neiging om individuen te benaderen en de verdeel-en-heerstactiek te gebruiken.”

Bij het distributiecentrum in Willebroek werken zo’n 350 mensen. Het dc blijft vooralsnog geblokkeerd, wat mogelijk gevolgen heeft voor de bevoorrading van de winkels. RetailNews heeft Decathlon (schriftelijk) gevraagd om een reactie, maar die bleef tot op heden uit.

Lees ook: Hoe Decathlon stoeit met de anderhalvemetereconomie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!