De Nederlandse horecazaken mogen sinds ruim een week hun deuren weer openen en daar heeft Gastrovino meteen dankbaar gebruik van gemaakt. De keten opende begin juni zijn nieuwste winkel: La Liguria. In het pand, gevestigd in Mall of the Netherlands, smelten horeca en retail samen.
In zijn nieuwste vestiging introduceert food- en wijnketen Gastrovino naar eigen zeggen een nieuw ‘blurring’-concept. Zo vind je in het pand niet alleen een wijnbar, maar ook een winkel waar ‘exclusieve wijnen van over de hele wereld’ verkocht worden. De winkel biedt ruimte aan zo’n zeshonderd verschillende soorten wijn en Gastrovino’s sommeliers voorzien klanten van professioneel advies. Bezoekers kunnen de dranken ook proeven bij de wijnbar, waar tevens Italiaanse delicatessen zoals zalm, truffel en kaviaar op het menu staan. Ook de etenswaren kunnen in de winkel gekocht worden.
De Nederlandse horecazaken mogen sinds ruim een week hun deuren weer openen en daar heeft Gastrovino meteen dankbaar gebruik van gemaakt. De keten opende begin juni zijn nieuwste winkel: La Liguria. In het pand, gevestigd in Mall of the Netherlands, smelten horeca en retail samen.
In zijn nieuwste vestiging introduceert food- en wijnketen Gastrovino naar eigen zeggen een nieuw ‘blurring’-concept. Zo vind je in het pand niet alleen een wijnbar, maar ook een winkel waar ‘exclusieve wijnen van over de hele wereld’ verkocht worden. De winkel biedt ruimte aan zo’n zeshonderd verschillende soorten wijn en Gastrovino’s sommeliers voorzien klanten van professioneel advies. Bezoekers kunnen de dranken ook proeven bij de wijnbar, waar tevens Italiaanse delicatessen zoals zalm, truffel en kaviaar op het menu staan. Ook de etenswaren kunnen in de winkel gekocht worden.
Het interieur van de winkel is verzorgd door Ann Piacenza, die het pand een nostalgische en warme uitstraling wilde geven. De houten wijnstellingen, aardse kleuren, de klassiek Italiaanse galerijvloer en het nostalgische servies (dat klanten ook kunnen kopen) moesten daar aan bijdragen. De eyecatcher is de zogenoemde ‘wine-closet’ waarin een constante temperatuur van 16 graden heerst en waarin verschillende soorten wijnen gekoeld blijven. Als extra service is er de Wine Drive Thru. Deze biedt klanten de optie om bestellingen aan de achterkant van de winkel op te halen met de auto, zodat ze hun aankopen niet hoeven te tillen.
“We hebben prachtige wijnen van over de hele wereld op de kaart staan. Maar er is een speciale connectie met wijnen van Italiaanse bodem”, vertelt medeoprichter Damiano Piacenza. “Niet alleen omdat mijn roots in dit Zuid-Europese land liggen, maar vooral omdat Italië rijk is aan meer dan duizend druivensoorten die aan de basis liggen van de beste wijnen.” Volgens Piacenza ‘versterken horeca en retail elkaar alleen maar’ en biedt Gastrovino zijn gasten op deze manier een totaalplaatje aan.
Gastrovino Nederland is opgericht in 1933 en heeft 25 vestigingen waar verschillende ondernemers aan het roer staan. Elke ondernemers voorziet op zijn of haar locatie in de wijn- en delicatessenbehoeften in de regio, aldus Gastrovino, dat duidelijke toekomstplannen heeft: het gezamenlijk formuleren, ontwikkelen en uitbouwen van een 'aansprekend wijn-, delicatessen, traiteur-, cadeau- én horecaconcept' met in totaal vijftig vestigingen binnen vijf jaar. Gastrovino La Liguria is de eerste vestiging volgens dit nieuwe concept. In het najaar van 2020 wordt de tweede vestiging van Gastrovino La Liguria in het Sluiswachtershuis Scheveningen geopend.