Megaverlies voor moederbedrijf Miss Etam

Megaverlies voor moederbedrijf Miss Etam

Modegroep FNG, het moederbedrijf van Miss Etam, leed vorig jaar een nettoverlies van 292,1 miljoen euro. Dat staat in het voorlopige jaarverslag, dat met flinke vertraging is gepresenteerd. In 2018 was er nog een nettowinst van 11,5 miljoen euro.

FNG zag de schuldenberg fors oplopen. Het totaal aan rentedragende schulden bedraagt ruim 500 miljoen euro, tegen 285 miljoen een jaar eerder. Dit kwam mede door de overname van het Zweedse e-commercebedrijf Ellos, waar 170,8 miljoen voor werd betaald. FNG bekent in het jaarverslag dat het van sommige internationale transacties geen idee heeft hoe ze in elkaar steken. De onderliggende stukken ontbreken, zijn onvolledig of onduidelijk.

De omzet steeg met 3,7 procent naar 489,3 miljoen euro. Dat kwam door de overname van Ellos en de Nederlandse schoenenfabrikant Henkelman Groep. Zonder die overnames daalde de verkoop met 5,3 procent (27,5 miljoen).

FNG werkt aan een herstelplan, dat verder moet worden uitgewerkt door de nieuwe topman Yves Pollé. Hij werd vorige week op interim-basis benoemd. Oprichter Dieter Penninckx stapte begin vorige maand na zeventien jaar om medische redenen op. Door de coronacrisis zijn de schulden alleen maar verder toegenomen. Om geld in kas te houden, heeft FNG de obligatiehouders tot eind december gevraagd om uitstel van betaling.

Zie ook: Wat is er aan de hand bij het moederbedrijf van Miss Etam?

Reacties 4


Jeroen Brouwer 11 jun, 11:30

Klopt dit persbericht? Verlies van 292 miljoen bij een omzet van 489 miljoen?


Henrico Pit 11 jun, 11:42

@Jeroen Brouwer

Dat zijn inderdaad de cijfers die door FNG zijn bekendgemaakt.

Henrico Pit
Redacteur RetailTrends


Jelle Nuijen 11 jun, 12:14

Waar moet dit heen.


Reinder Koornstra 11 jun, 13:05

Dát ging hard, en dat gaat blijkbaar nog hard! Intussen zal die schuld al net zo groot zijn als bij de HEMA! Weer commissarissen die hebben zitten dromen van hun vergoeding, en nergens op letten? Hoe kán zoiets gebeuren zonder dat iemand daar STOP roept?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!