Kabinet onderzoekt mogelijke btw-verlaging

Kabinet onderzoekt mogelijke btw-verlaging

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om het btw-tarief te verlagen en zo de boodschappen goedkoper te maken. Dat meldt RTL Nieuws. De verlaging zou de economie een steuntje in de rug geven. 

"Alles wat bijdraagt aan herstel, daar kijken we naar. Het staat op mijn lijstje. Ik overweeg het niet op dit moment, maar ik wil er wel naar kijken. Maar het is wel ingewikkeld hoor", zegt staatssecretaris Hans Vijlbrijf van Financiën. 

Vijlbrief ziet vooral problemen bij de uitvoering van de btw-verlaging bij de Belastingdienst. Het uitvoeren van beleidswijzigingen is daar eerder al misgegaan, mede door de haperende en verouderde ICT-systemen die het bedrijf hanteert. 

In Duitsland zijn de btw-tarieven voor een halfjaar teruggeschroefd. Het reguliere tarief gaat van negentien naar zestien procent en de btw op etenswaren gaat van zeven naar vijf procent. Daarmee wordt winkelen over de grens nog goedkoper, waarschuwt RTL Nieuws. 

Reacties 6


L Hakvoort 15 jun, 10:31

Een BTW percentage wijzigen lijkt me wel de meest simpele ICT aanpassing , zelfs bij haperende systemen.
Aanpassing van de BTW voor horeca en recreatie sector en afschaffing toeristenbelasting maakt dat Nederlanders weer in eigen land vakantie vieren


John Eves 15 jun, 11:15

Wat een onzin, de verhoging naar 9% was ook geen probleem


K. Gringhuis 15 jun, 11:29

List en bedrog door de belastingdienst! Overigens ook een super boek om te lezen over hoe we de afgelopen 20 jaar bedrogen en opgelicht zijn door de belastingdienst. Ze zouden de gehele belastingdienst in de gracht moeten dumpen, zijn nog steeds de grootste slavenhandelaren die er zijn!


Joey Versteegh 15 jun, 14:24

Ik vraag me vooral af of een verlaging van de BTW ook daadwerkelijk tot een prijsverlaging leidt in de winkel. Anders is het gewoon een hogere marge bij dezelfde prijs.


Robert Koppen 15 jun, 15:10

'Ik overweeg het niet op dit moment, maar ik wil er wel naar kijken'; lijkt op een tas VOL met NIETS


Pascal Vries 15 jun, 17:21

Men kan beter de inkomstenbelasting verlagen. Het is bijna misdadig als je werkt zoveel wordt er ingehouden. Belasting op verbruik (BTW) is een nuttig instrument om de vervuiler te laten betalen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!