Domino's test pizzabezorging met drone in Zandvoort

Domino's test pizzabezorging met drone in Zandvoort

Domino's Nederland heeft deze week pizzabezorging met drones getest, op het strand van Zandvoort. "We testen met drones als toekomstige oplossing om op moeilijke of meer afgelegen plekken te komen, zoals op het water", aldus een woordvoerster van de pizzaketen.

Het aantal bezorgbestellingen groeide volgens Domino's de afgelopen maanden naar boven de tachtig procent. Daarnaast ziet de keten de vraag van consumenten om te bezorgen op alternatieve plekken naar eigen zeggen in rap tempo groeien, deels door de coronacrisis. 

Met Order Anywhere, een functie die werkt op basis van GPS, kunnen klanten nu al waar en wanneer ze willen een pizza laten bezorgen. "Maar met een fiets op het strand is toch net wat lastiger", stelt de woordvoerster. "En we houden wel van innovatie, vandaar de test met een drone." Wat Domino's betreft is de test geslaagd. Het bedrijf ziet dronebezorging als iets voor de nabije toekomst. "Wanneer we daadwerkelijk met drones kunnen bezorgen, hangt onder andere af van wetgeving."
 

Reacties 2


Jan Janssen 26 jun, 10:31

Bijzonder dat die drone zo exact kan mikken, zeker als het strand hutje-mutje vol ligt ... tegelijk vind ik het ook de dwaasheid ten top, maar dat zal wel aan mijn leeftijd liggen ;-).


Rudy Bos 26 jun, 11:51

Helemaal met Jan eens. Zie de noodzaak van een bezorging op het strand niet en waar laten we de verpakking als de honger gestild is?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!