Google maakt het voor retailers mogelijk om kosteloos producten aan te bieden op de Google Search-pagina. De optie is vanaf nu beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt binnenkort verder uitgerold.

De zoekmachine maakte eerder bekend dat het voor Amerikaanse retailers gratis wordt om producten via het Google Shopping-tabblad aan te bieden. Volgens Google heeft die verandering nu al gezorgd voor meer betrokkenheid onder gebruikers en meer ‘clicks’ voor de verkopers. Vooral kleine en middelgrote bedrijven zouden hiervan profiteren. “We zien nu al dat deze veranderingen Amerikaanse retailers en merken jaarlijks miljarden dollars aan extra verkopen kunnen opleveren”, aldus Google. 

Google noemt het ‘cruciaal’ om mensen te helpen bij het vinden van de beste opties en om verkopers te verbinden met de consument. De gratis productvermeldingen op de Search-pagina (die de huidige gesponsorde links zullen vervangen) moeten daarbij helpen. De opties verschijnen voortaan in een apart ‘product knowledge’-panel op de zoekpagina.