Boohoo onder vuur: Zalando en Asos stoppen samenwerking

Boohoo onder vuur: Zalando en Asos stoppen samenwerking

Modeplatformen Zalando, Asos en Next stoppen met de verkoop van Boohoo. Het fastfashionmerk ligt onder vuur wegens vermeende onveilige arbeidsomstandigheden in de fabrieken.

De kritiek is het gevolg van een reportage in de Britse krant The Times. Daarin werd vastgesteld dat werknemers in de fabrieken van Boohoo’s leveranciers in Leicester niet meer dan 3,50 pond per uur betaald krijgen. Daarnaast zou het personeel niet beschermd worden tegen de mogelijke verspreiding van het coronavirus.

Boohoo noemde de vermeende misstanden in de fabrieken ‘totaal onacceptabel’ - als de informatie uit de reportage ten minste klopt, aldus het kledingmerk. Het bedrijf houdt zichzelf niet verantwoordelijk, maar zegt de arbeidsomstandigheden grondig te zullen onderzoeken en niet bang te zijn om banden met leveranciers indien nodig te verbreken. 

Volgens BBC wil Boohoo niet reageren op de keuze van Zalando, Asos en Next om de kledingstukken van hun websites te schappen. Zalando geeft in een statement aan dat het alle producten van de Boohoo Group, dus ook kledingstukken van de merken Pretty Little Thing en Nasty Gal, per 7 juli van zijn website heeft gehaald. Het Duitse modeplatform zegt de gezondheid en veiligheid van werknemers hoog in het vaandel te hebben staan. 

Boohoo lag al eerder onder vuur nadat een Britse vakbond vaststelde dat fabriekspersoneel ‘gedwongen moest werken, ook met corona-gerelateerde klachten’. Toen al gaf het merk aan het niet juist behandelen van het personeel in zijn supply chain 'niet te tolereren'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!