MediaMarkt verkoopt iMacs voor twee euro door fout op website

MediaMarkt verkoopt iMacs voor twee euro door fout op website

Door een fout op de website bood MediaMarkt vorige week Apple iMacs aan voor 2,19 in plaats van ruim tweeduizend euro. De elektronicaketen vraagt klanten de computers terug te sturen of bij te betalen, maar niet iedereen geeft gehoor aan dat verzoek.

Het aantal klanten dat een iMac voor twee euro heeft besteld (en inmiddels ook heeft ontvangen) is volgens MediaMarkt op twee handen te tellen. “Zodra we erachter kwamen dat de prijs niet klopte, hebben we contact gezocht met de kopers”, laat de keten weten aan persbureau ANP. “Met bijna iedereen konden we tot een oplossing komen, want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn.”

Toch weigeren sommige kopers de computers terug te sturen omdat de koopovereenkomst in hun ogen definitief is. Volgens Omroep Brabant wil MediaMarkt van één klant, die drie iMacs kocht, zelfs 6500 euro ontvangen. De klant wijst op zijn beurt op het feit dat het bedrijf zijn bestelling niet heeft geannuleerd en de computers al geleverd zijn. In e-mails die ANP heeft ingezien staat dat de winkelketen bij ten minste één klant een incassobureau wil inschakelen. 

Reacties 5


gert De Vries 9 jul, 10:17

Ik ben het met de mediamarkt eens. Dit is duidelijk een menselijke fout. Natuurlijk moeten consumenten beschermt worden tegen "machtsmisbruik"van organisaties maar dit is geheel anders. Als je als consument per ongelijk teveel overboekt wil je ook graag je geld terug.
Je zou van MM wel een coulance regeling verwachten, bv als je hem wilt houden, dan een mooie korting.


Nico van den Ameele 9 jul, 10:53

Ben ik de enige die snapt dat dit een super reclamestunt is. Op alle nieuwssites, Journaal op tv, retailnews, overal lees je over deze "fout". Ze zijn maar wat blij dat er mensen zijn die ze niet terug willen sturen, extra nieuwswaarde. En wat kost het mediamarkt? een paar iMacs.


Robin van Olphen 9 jul, 11:30

Er is hier al genoeg jurisprudentie over. Klant moet gewoon bijbetalen hij kon weten dat dit niet de juiste prijs was. Het feit dat hij er drie heeft gekocht bevestigt dit alleen maar want normaal gesproken koop je geen drie Macbooks. Hij maakt bewust misbruik van een menselijke fout.


c.t. de koning 9 jul, 14:11

Media markt met de prijs de markt veroverd. met geen aandacht voor het personeel de markt aan het verliezen.
wie is daar wel eens geholpen ??
en met Clicks en bricks verliezen ze het ook
Je kan al hun waar makelijker en met veel meer voorlichting online kopeen de prijsvergelijking is ook veel makkelijker


Ed Hensen 9 jul, 18:21

Hier is inderdaad duidelijk sprake van een "kennelijke vergissing". De jurisprudentie is duidelijk. Mediamarkt hoeft geen iMac te leveren voor €2,19.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!