Door een fout op de website bood MediaMarkt vorige week Apple iMacs aan voor 2,19 in plaats van ruim tweeduizend euro. De elektronicaketen vraagt klanten de computers terug te sturen of bij te betalen, maar niet iedereen geeft gehoor aan dat verzoek.

Het aantal klanten dat een iMac voor twee euro heeft besteld (en inmiddels ook heeft ontvangen) is volgens MediaMarkt op twee handen te tellen. “Zodra we erachter kwamen dat de prijs niet klopte, hebben we contact gezocht met de kopers”, laat de keten weten aan persbureau ANP. “Met bijna iedereen konden we tot een oplossing komen, want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn.”

Toch weigeren sommige kopers de computers terug te sturen omdat de koopovereenkomst in hun ogen definitief is. Volgens Omroep Brabant wil MediaMarkt van één klant, die drie iMacs kocht, zelfs 6500 euro ontvangen. De klant wijst op zijn beurt op het feit dat het bedrijf zijn bestelling niet heeft geannuleerd en de computers al geleverd zijn. In e-mails die ANP heeft ingezien staat dat de winkelketen bij ten minste één klant een incassobureau wil inschakelen.