Het ouderenuurtje in de supermarkt lijkt langzaamaan op zijn retour. Ook andere maatregelen om consumenten zo veilig mogelijk boodschappen te laten doen, verdwijnen langzamerhand. Dat blijkt uit een rondgang van Nu.nl.

Tijdens het seniorenuur werden alleen ouderen toegelaten in de supermarkt, om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Inmiddels is de hamsterdrukte voorbij en wordt het ouderenuurtje afgebouwd. Albert Heijn laat weten dat de extra dienst in een aantal winkels is afgeschaft wegens gebrek aan animo. 

Lidl is helemaal gestopt met het ouderenuurtje. Daarnaast worden bij veel supermarkten de winkelwagens minder vaak schoongemaakt door het personeel, een trend die ook supermarktketen Plus zegt te herkennen. De service wordt vaak ingewisseld voor de doe-het-zelfvariant, waarbij klanten zelf hun karretje kunnen desinfecteren. De supermarkten benadrukken dat de belangrijkste coronamaatregelen vanuit branchevereniging CBL, zoals de kassaschermen en de anderhalve meter afstand, blijven gelden.