Ouderenuurtje in supermarkt langzaam aan het verdwijnen

 Ouderenuurtje in supermarkt langzaam aan het verdwijnen

Het ouderenuurtje in de supermarkt lijkt langzaamaan op zijn retour. Ook andere maatregelen om consumenten zo veilig mogelijk boodschappen te laten doen, verdwijnen langzamerhand. Dat blijkt uit een rondgang van Nu.nl.

Tijdens het seniorenuur werden alleen ouderen toegelaten in de supermarkt, om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Inmiddels is de hamsterdrukte voorbij en wordt het ouderenuurtje afgebouwd. Albert Heijn laat weten dat de extra dienst in een aantal winkels is afgeschaft wegens gebrek aan animo. 

Lidl is helemaal gestopt met het ouderenuurtje. Daarnaast worden bij veel supermarkten de winkelwagens minder vaak schoongemaakt door het personeel, een trend die ook supermarktketen Plus zegt te herkennen. De service wordt vaak ingewisseld voor de doe-het-zelfvariant, waarbij klanten zelf hun karretje kunnen desinfecteren. De supermarkten benadrukken dat de belangrijkste coronamaatregelen vanuit branchevereniging CBL, zoals de kassaschermen en de anderhalve meter afstand, blijven gelden.

Reacties

Nonchalance ook goed merkbaar in supermarkten. Ook personeel houdt weinig of geen afstand. Jammer dat het vroege uur van 7.00uur wordt afgebouwd.

Geplaatst door W De Jong op 11 juli 2020 om 09:46

Het is een zooitje in de supers

Geplaatst door ruud poort op 11 juli 2020 om 22:27

Ouderenuurtje was voed bedoeld... maar ken je dan de oudere klant wel? Die hweft een ander ochtendritme Dan iemand die naar zijn werk faat .. Verder slaat idd de nochalan e toe en is er vooral ‘veea hil’’ tussen de ene supermarkt en de andere.

Geplaatst door Brigitte Hulscher op 13 juli 2020 om 16:53

Laatste nieuws

RetailTrends