Boeren willen van supermarkten hogere prijs voor zuivel

Boeren willen van supermarkten hogere prijs voor zuivel

Boerenactiegroep Agractie wil dat supermarkten de prijs van zuivel met vijf cent per liter verhogen. Dat schrijft ze in een brief aan brancheorganisatie CBL.

De boeren wijzen erop dat de agrarische sector onder grote druk staat. "Met name de melkveehouderij loopt tegen de grenzen aan, omdat zij al jaren tegen of onder kostprijs produceert." Diverse distributiecentra van supermarkten waren deze week doelwit van acties. Deze vrijdag blokkeerden tientallen boeren het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle.

Volgens Agractie blijft ruim tachtig procent van de zuivel die hier geproduceerd wordt in Nederland en in de buurlanden. Ze wijst erop dat Aldi in Duitsland onlangs de zuivelprijs met vijf cent heeft verhoogd. Als dat in Nederland ook gebeurt, biedt dat volgens Agractie een reëel perspectief voor melkveehouders. "Met elkaar kunnen we ons inzetten om dit naar het gehele Noordwest-Europese productiegebied te vertalen." Agractie wil dat het CBL binnen een week met een reactie komt.

Archieffoto

Reacties

5 cent als de dieren het beter krijgen wil ik best betalen, maar vrees dat de supermarkt er nog flink wat bovenop die prijs gooit.

Geplaatst door Robbie Snelting op 10 juli 2020 om 23:48

moderne slavernij
uitbuiten door supermarkten
niet alleen de boeren maar ook personeel
wat een land

Geplaatst door roy post op 11 juli 2020 om 15:42

Laatste nieuws

RetailTrends